Συμβουλές για Εργαζόμενες Γυναίκες: Μυστικά Διαχείρισης

12 Δεκ 2016
471 φορές

 

Η γυναίκα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Έχει καταφέρει να σημειώσει τεράστια πρόοδο αναφορικά με αμέτρητα θέματα. Στην πραγματικότητα, εάν μελετήσουμε την κοινωνία μας μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα, είναι πιθανό να παρατηρήσουμε ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται διπλάσια σε αριθμό θέματα από τα θέματα που αναμένεται να διαχειριστεί ένας μέσος άνθρωπος. Έχουν αποδείξει ότι είναι άριστες· από τις δουλειές ενός νοικοκυριού έως την οικονομική τους ανεξαρτητοποίηση, την ανατροφή της οικογένειας και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Η γυναίκα της σύγχρονης εποχής είναι φυσικά, καθώς επίσης και συναισθηματικά, δυνατή και συγκροτημένη. Δε θεωρείται πλέον ως το αδύναμο φύλο, το οποίο χρήζει φροντίδας. Η εξέλιξη που έχει παρουσιάσει το συγκεκριμένο φύλο είναι πραγματικά αξιέπαινη. Παρά τις μεγάλες προσπάθειές της να διαχειριστεί τις υποχρεώσεις της με εξαιρετική ακρίβεια, διακρίνεται ακόμη για τη μητρικής της φύση.

 

Επιλογές σχετικά με τον τρόπο ζωής: Αδιαμφισβήτητα, μία νοικοκυρά συμβάλει ισότιμα στη διαχείριση όσων άπτονται της οικογένειας και ανατρέφει συνάμα τα αγαπημένα της πρόσωπα. Όταν, όμως, αναλογιστούμε μία εργαζόμενη γυναίκα, τότε παρατηρούμε μεγαλύτερη πίεση και άγχος για τη διαχείριση τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής της ζωής. Οι ευθύνες προφανώς διπλασιάζονται, ενώ όλη της η ενέργεια αφιερώνεται στην ταυτόχρονη διαχείριση των υποχρεώσεων της δουλειάς της και της οικογένειάς της. Σε αυτήν την περίπτωση, που ο νους προσπαθεί να επιλέξει μεταξύ δύο υποχρεώσεων, είναι δύσκολο να τεθούν προτεραιότητες. Γίνεται απαραίτητη η πλήρης διαχείριση των πάντων. Για μία γυναίκα επαγγελματία είναι αδιανόητο να μην είναι όλα προγραμματισμένα. Στις μέρες μας, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να αποκτήσουν μία οικονομική σταθερότητα στη ζωή τους πριν σκεφτούν να κάνουν οικογένεια, και αυτό θεωρείται σωστή απόφαση. Επίσης, αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι λογικές και υγιείς. Η αντιμετώπιση θα ήταν εντελώς διαφορετική σε περίπτωση που είστε ο ορισμός της γυναίκας για οικογένεια και θέλετε να αφιερώσετε τη ζωή σας στην ανατροφή των μελών της. Και αυτή η απόφαση είναι επίσης λογική και υγιής. Τα προβλήματα, όμως, φανερώνουν το αληθινό τους μέγεθος όταν υπάρχει χάσμα μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σας ζωής. Και το χάσμα αυτό προκύπτει από την ανικανότητα να γίνει σωστή διαχείριση του χρόνου και της εργασίας. Αυτού του είδους τα προβλήματα δημιουργούν με τη σειρά τους προβλήματα υγείας, τα οποία στη συνέχεια επηρεάζουν την ικανότητά σας να οργανώσετε τη ζωή σας.

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για να οργανώσετε τη ζωή σας ως γυναίκα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο:

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ: Η διαχείριση του χρόνου αποτελεί πάντα την καλύτερη επιλογή, σε όποια θέση και να βρίσκεστε. Στην ουσία, μία εργαζόμενη γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένες τεχνικές διαχείρισης χρόνου στην καθημερινότητά της. Αυτές οι τεχνικές δε θα τη βοηθήσουν απλά να οργανώσει τις εργασίες της, αλλά θα έχουν επίσης σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί η αποδοτικότητά της σε κάθε εργασία. Η λίστα που ακολουθεί θα σας βοηθήσει:

 Μία γυναίκα που ξυπνά νωρίς το πρωί είναι αδύνατο να συγκριθεί με κάποιον που δεν ακολουθεί την ίδια τακτική, ενώ συγχρόνως καταφέρνει να προηγείται χρονικά έναντι των υπολοίπων. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δελεαστικό να κλείσετε το ξυπνητήρι σας όταν έχετε ανάγκη από λίγα επιπλέον λεπτά ύπνου. Όμως, το πρωινό ξύπνημα μπορεί να αποδειχθεί χρυσή επιλογή για εσάς. Ξυπνήστε λοιπόν και αρπάξτε τη χρυσή σας ευκαιρία.

  • Οργανώστε τις προτεραιότητες της εργασίας σας για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η τακτική θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε πρώτα τις σημαντικές εργασίες, ενώ οι λιγότερο σημαντικές εργασίες θα μπορούν να ολοκληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
  • Η εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να επιτευχθεί εάν τακτοποιήσετε τις εργασίες του σπιτιού σας νωρίς το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι πιθανότητες να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σας το απόγευμα, όταν επιστρέψετε από την εργασία σας.
  • Οι υποχρεώσεις του Σαββατοκύριακου όπως είναι για παράδειγμα τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή άλλες αγορές που αφορούν την οικογένεια, θα πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα το Σαββατοκύριακο. Μην τις προγραμματίζετε για άλλες ημέρες τις εβδομάδας.Το μόνο που θα καταφέρετε έτσι είναι να αυξήσετε το φόρτο εργασίας σας.
  • Αναπτύξτε ικανότητες ταυτόχρονης εκτέλεσης πολλαπλών εργασιών. Μία εργαζόμενη γυναίκα πρέπει να συγκεντρώνει την προσοχή της στην βελτίωση των ικανοτήτων της, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται πολλαπλές εργασίες συγχρόνως. Η εμπειρία θα βοηθήσει ώστε να βελτιώσετε σε εξαιρετικό βαθμό αυτές σας τις ικανότητες.
  • Προσχεδιάστε τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, από το βράδυ της προηγούμενης. Για παράδειγμα: σκεφτείτε τι θα μαγειρέψετε και να έχετε πάντα έτοιμα τα ρούχα που θα χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα. Έτσι, θα μειωθούν οι πιθανότητες να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να κάνετε επιλογές της τελευταίας στιγμής.
  • Οι χρονοτριβές θα πρέπει να αποφεύγονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δε θα πρέπει να δίνετε ποτέ προτεραιότητα σε μία εργασία απλά και μόνο επειδή είναι ευκολότερη ή περισσότερο ευχάριστη από τις υπόλοιπες. Κάτι τέτοιο θα επηρεάσει αρνητικά την όλη διαδικασία διαχείρισης του χρόνου σας. Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώνονται οι σημαντικές εργασίες και έπειτα να ακολουθεί η ολοκλήρωση των υπολοίπων.
  • Ζητήστε βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας διότι δεν είστε η μόνη που ευθύνεται για την καλή λειτουργία του σπιτιού.

 

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ: Πρέπει να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά σας αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτός ο «προσωπικός» χρόνος θα σας βοηθήσει να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη. Σε αυτόν τον χρόνο αδράξτε την ευκαιρία να καλλωπιστείτε και να κακομάθετε τον εαυτό σας. Μία ακόμα καλή επιλογή είναι να συναντηθείτε με αγαπημένα πρόσωπα που έχετε να δείτε καιρό. Πηγαίνετε για ψώνια και αγοράστε όμορφα ρούχα και αξεσουάρ για τον εαυτό σας. Μετά από μια τέτοια ξεκούραστη ημέρα θα νιώσετε ανανεωμένη και χαλαρή. Για μερικές από εσάς, η αξιοποίηση αυτού του προσωπικού χρόνου σημαίνει περισσότερη παρέα με την οικογένεια και τα παιδιά σας. Επομένως, μπορείτε να κακομάθετε τον εαυτό σας όλοι μαζί.

 

ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ: Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής μας έχει αποσπάσει την προσοχή μας από το πιο πολύτιμο πράγμα – την υγεία μας. Μία εργαζόμενη γυναίκα, δεδομένου ότι έχει να διαχειριστεί ήδη πολλά πράγματα και καταστάσεις, προσέχει ελάχιστα το σώμα της. Αλλά, έχουν καμία αξία όλα σας τα πλούτη εάν δεν είστε αρκετά υγιείς ώστε να μπορείτε να τα χαρείτε; Εξοικονομήστε πάντα λίγο χρόνο από το πρόγραμμά σας ώστε να ασχοληθείτε με κάποιας μορφής σας διαλογισμό, γιόγκα ή άσκηση. Αυτό θα πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας, μιας και η υγεία σας είναι ο πραγματικός σας πλούτος.

 

 

Τα παραπάνω πρώτα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε συγκεκριμένες αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Αυτές οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους προσωπικούς, καθώς επίσης και τους επαγγελματικούς σας στόχους, έγκαιρα και αποτελεσματικά. Οι γυναίκες είναι ένα εξαιρετικό ανθρώπινο είδος και το μεγαλείο τους μπορεί να ενισχυθεί μέσω κατάλληλων μεθόδων διαχείρισης και πρακτικής.

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

 

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery