Γιατί τα κόκκινα χείλη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μανία των γιορτών και πώς να τα απογειώσεις!

29 Δεκ 2016
425 φορές
Το κόκκινο χρώμα αποτελεί σχεδόν συνώνυμο των χειμερινών γιορτών, ενώ τα  κόκκινα τολμηρά χείλη,  βρίσκονται πάντα στις κορυφαίες επιλογές κάθε γυναίκας για τις γιορτινές αυτές μέρες. Ωστόσο, όπως και ένα LBD, δεν αποτελεί αποκλειστικά μια χειμωνιάτικη επιλογή, αλλά μια must επιλογή για κάθε βραδινή και επίσημη έξοδο. 
 
Η burlesque χορεύτρια Dita Von Teese εξήρε τα τολμηρά χείλη στους New York Times, με τα εξής λόγια: "Heels and red lipstick will put the fear of God into people". Όσο ακραία και αν φαίνεται μια τέτοια δήλωση, γυναίκες, όπως η Marilyn Monroe ή η Rita Hayworth, έχουν στιγματίσει την ιστορία του cinema με τα κατακόκκινα χείλη τους και την μοναδική σέξυ εμφάνισή τους. 
 
Ωστόσο, προκειμένου το αποτέλεσμα να απογειώσει μια γυναικεία εμφάνιση, θα πρέπει να αποφευχθούν κάποια από τα πιο συνηθισμένα  ατοπήματα τα οποία συχνά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. 
Πρώτα-πρώτα κάθε γυναίκα είναι μοναδική και γι’ αυτό θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο προκειμένου να δοκιμάσει ποια απόχρωση αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ταιριάζει στην επιδερμίδα της. οι αποχρώσεις είναι τόσες πολλές, από πορτοκαλί και ροζ μέχρι cool bluish-reds. Έτσι, ένας ασφαλής και γενικός κανόνας, είναι πως οι γυναίκες με ανοιχτό τόνο επιδερμίδας θα πρέπει να επιλέγουν καθαρούς τόνους του κόκκινου χρώματος, ενώ μεσαίας απόχρωσης επιδερμίδες, θα πρέπει να επιλέγουν τόνους του ροζ. Αντιστοίχως για τις πιο σκούρες επιδερμίδες, θα πρέπει να επιλέγουν πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, κυρίως wine- colored αποχρώσεις, όπως το Βurgundy ή το Maroon. Η χρήση ενός lip liner- της σωστής απόχρωσης- επιβάλλεται για γεμάτα, κόκκινα χείλη, που θα μετατρέψουν το κορίτσι της διπλανής πόρτας στην απόλυτη femme fatale της βραδιάς.
 
Όσο και αν θαυμάζουμε τις YSL εμφανίσεις με τα έντονα μάτια και τα έντονα κόκκινα χείλη, ο γενικός κανόνας είναι το υπόλοιπο μακιγιάζ να είναι διακριτικό, σε αποχρώσεις φυσικές του δέρματος, το οποίο μπορεί να συμπληρώσει μια σκιά ή μια μάσκαρα σε καφέ απόχρωση. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην φροντίδα της επιδερμίδας καθώς και η παραμικρή ατέλεια μπορεί να χαλάσει το συνολικό αποτέλεσμα.
 
Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, η επιλογή ενός black eye liner στο επάνω βλέφαρο θεωρείται ιδανική, και απογειώνεται με ένα έντονο Black Cat Eye, με καλοσχηματισμένο και έντονο μαύρο αποτέλεσμα.
 
 red lipstick2
 
Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποφύγουμε trashy εμφανίσεις, θα πρέπει η συνολική μας εικόνα να υποστηρίζει το μακιγιάζ που έχουμε επιλέξει. Έτσι, όταν επιλέγουμε ένα red lipstick, σε γενικές γραμμές το σημαντικό είναι να ακολουθούμε μινιμαλιστικές επιλογές στο ντύσιμό μας, αποφεύγοντας επιλογές όπως animal print υφάσματα ή έντονα χρώματα- κυρίως σε ροζ αποχρώσεις- στα ρούχα.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα χρώματα που επιλέγουμε αντανακλούν την διάθεσή μας, αλλά ταυτοχρόνως μπορούν να αλλάξουν και το πώς αισθανόμαστε, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή μας. Έτσι το κόκκινο χρώμα είναι εκείνο το χρώμα το οποίο διεγείρει πιο έντονα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού, του πάθους αλλά  και της γοητείας, σε κάθε ηλικία μιας γυναίκας. Στις χειμερινές εορταστικές ημέρες, όπως και κάθε άλλη εποχή, θα πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να αφιερώνουμε λίγο παραπάνω χρόνο προκειμένου να χαρίζουμε το πιο όμορφο, τολμηρό και κατακόκκινο χαμόγελό μας.  
 
Προσθέστε το σχόλιό σας
Gravatar
Lena
Θα θέλαμε περισσότερα παρόμοια άρθρα με προτάσεις για μακιγιάζ. Ευχαριστούμε!

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery