Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε μαζί το χώρο σας (χωρίς να χωρίσετε).

20 Απρ 2017
217 φορές

Ήρθε η πολυπόθητη εκείνη ώρα, οι κούτες σου κάνουν στοίβες στο πάτωμα του παλιού σου διαμερίσματος, έχεις τα καινούργια σου κλειδιά και είσαι πια έτοιμη να μοιραστείς τη ζωή και τη ντουλάπα σου με εκείνον. Παρόλο τον ενθουσιασμό σου όμως έχεις αυτό το άγχος για το άγνωστο κι αναρωτιέσαι... Που θα χωρέσουν όλα αυτά;

Πολλά είναι τα ζευγάρια που κατά τον πρώτο καιρό της συγκατοίκησης τους αναδιαμορφώνουν και διακοσμούν τον χώρο όπου επέλεξαν για να εξυπηρετεί και να αρέσει και στους δύο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι η συνεργασία σε ένα τέτοιο επίπεδο σε συνδυασμό με τα γούστα που διαφέρουν μπορούν να φέρουν εντάσεις και διαφωνίες.

Διαβάστε λοιπόν κάποιες έξυπνες συμβουλές για να μην πελαγώσετε κατά τη διακόσμηση του χώρου σας με τον αγαπημένο σας:


# Συμφωνείστε για το οικονομικό

Ένα αρκετά πεζό αλλά αναγκαίο ζήτημα το οποίο πρέπει να διασαφηνιστεί πριν μείνετε μαζί και ίσως μια καλή προπόνηση για το μέλλον σας. Συζητήστε για το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε ώστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας και ποιες παραχωρήσεις είστε διατεθειμένοι να κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε και οι δύο στο μυαλό ένα budget το οποίο θα σας φανεί χρήσιμο όταν θα αγοράζετε έπιπλα ή υλικά και θα αποφύγετε τσακωμούς πάνω από ακριβές πολυθρόνες σε πολυκαταστήματα.

 

# Βρείτε το στιλ σας

Δεν εννοώ να βρείτε ο καθένας ένα στιλ διακόσμησης που του αρέσει, αυτό λογικά θα το έχετε ήδη κάνει. Το σημαντικό είναι να αποφασίσετε ποιο από τα εκατοντάδες στιλ διακόσμησης ταιριάζει και στους δύο καθώς και στο χώρο που επιθυμείτε να το εφαρμόσετε. Πολλές φορές το ίδιο το σπίτι που ζείτε μπορεί να σας δώσει ιδέες, για παράδειγμα αν επιλέξατε ένα παλιό σπίτι, θα μπορούσατε να κάνετε μια πιο Retro-Chic ή Vintage διακόσμηση και αντίστοιχα αν θα ζήσετε σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα το Βoho-Chic ή το Black and White Minimal μοιάζουν ιδανικές επιλογές, ενώ ταιριάζουν και στα δύο φύλα.


# Διασαφηνίστε τα Μη – Διαπραγματεύσιμα

Στην ουσία θα δημιουργήσετε ο κάθε ένας μια wish list με τα αντικείμενα τα οποία θέλετε οπωσδήποτε να αγοράσετε ή να κρατήσετε από το προηγούμενο σπίτι σας. Σε πολλές τέτοιες αντρικές λίστες θα μπορούσε να δει κανείς άνετους μεγάλους καναπέδες και τελευταίας τεχνολογίας τηλεοράσεις ή στερεοφωνικά. Ταυτόχρονα στις αντίστοιχες γυναικείες, θα δέσποζαν υπερμεγέθεις ντουλάπες ή super στιλάτα φωτιστικά. Βρείτε λοιπόν, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διακόσμησης, τα σημεία στα οποία δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε παραχωρήσεις ώστε να αποφύγετε μελλοντικούς τσακωμούς. Φροντίστε βέβαια πάντα να κινήστε σε λογικά πλαίσια.


# Μπερδέψτε τα διαφορετικά σας γούστα

Τι πιο όμορφο από το να συνδυάσετε ιδέες και αντιλήψεις πάνω στην διακόσμηση και να δημιουργήσετε ένα χώρο με διαφορετικές προοπτικές και στιλ! Φυσικά η αρμονία πρέπει να διατηρείται αλλά δεν είναι ποτέ κακό να συνδυαστούν τα εκ πρώτης όψεως «αταίριαστα». Μια εξαιρετική ιδέα είναι να «μπερδέψετε τις προτιμήσεις σας» στα μεγάλα έπιπλα συνδυάζοντας το στιλ του ενός με το χρώμα που αρέσει στον άλλο. Εναλλακτικά δημιουργήστε συνθέσεις που αφορούν την τέχνη συνδυάζοντας τα γούστα σας σε αυτό τον τομέα. Για παράδειγμα, πειραματιστείτε μπλέκοντας τα κάδρα ή τις αφίσες που αγαπάτε ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους. Συνδυάστε επίσης, χρώματα και pattern σε υφάσματα και διακοσμητικά που πιστεύετε ότι θα ταιριάξουν αρμονικά κι αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και των δύο.


# Πρώτα από όλα η Λειτουργικότητα

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά για εμάς τις γυναίκες να έχουμε αρκετό χώρο για τα ρούχα, τα παπούτσια, τα καλλυντικά και τα βιβλία ή περιοδικά μας. Πρέπει όμως να υπάρξει σεβασμός προς έναν πρώην εργένη ο οποίος δεν έχει συνηθίσει να έχει στο μπάνιο του δεκάδες άγνωστα προς αυτόν προϊόντα ή να στριμώξει άλλα προσωπικά του αντικείμενα κάτω από στοίβες περιοδικών μόδας. Η λύση είναι απλή και δοκιμασμένη, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι και κρυφά συρτάρια όπου υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Μια μεγάλη εντοιχισμένη ντουλάπα, μια παπουτσοθήκη, ένα έπιπλο τουαλέτας και μεγάλες βιβλιοθήκες ή ράφια θα σας λύσουν τα χέρια!

Με συνεργασία και οργάνωση λοιπόν θα δημιουργήσετε ένα σπιτικό και για τους δύο σας, χωρίς ανεπιθύμητες εντάσεις ή παρεξηγήσεις.

Ξεκινάτε μια υπέροχη περίοδο στη ζωή σας, απολαύστε την...

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery