Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σχέση της μιας βραδιάς δεν είναι σχέση

01 Μαρ 2017
207 φορές

Η σχέση της μιας βραδιάς ή αλλιώς one night stand, όπως είναι γνωστό, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν δυο ειδή ανθρώπων: Αυτοί που το επιλέγουν λόγω εκδίκησης, μιας πληγωμένης καρδίας ή λογά μιας συναισθηματικής αδυναμίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Και αυτοί που το αρνούνται επειδή δεν ικανοποιούνται με μια απλή ξεπέτα αλλά θέλουν κάτι πιο σταθερό, μια αισθηματική φυλακή.

 

Τα συναισθήματα, όμως, δε φεύγουν ούτε με ένα ούτε με πολλά one night stands. Την επομένη μέρα πάλι εκεί θα είναι. Θα πονάς για κάποιον άλλον, θα σου λείπει μια συγκεκριμένη αγκαλιά, θα έχεις ανάγκη να κοιτάξεις εκείνα τα μάτια που ενώ σε έχουν πληγώσει, σε έχουν μαγέψει κιόλας.

 

Η ξεπέτα είναι σκληρή! Σε γεμίζει για μερικές ώρες, από το φλερτ στο μπαρ μέχρι και την πράξη σε κάποιο δωμάτιο, όμως έχει την ικανότητα να σε “αδειάζει” ξαφνικά και απότομα και να νιώθεις πάλι κενός.

 one night stand photo2

 

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τόσο ελκυστικό το one night stand;

Συμβαίνουν παντού. Σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές, σε βιβλία. Γυρίζουν συνεχώς γύρω από το κεφάλι μας. Αλλά γιατί;;; Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μόνοι και έχουν την ανάγκη για ένα είδος σύνδεσης. Κάποιοι άλλοι είναι στρεσαρισμένοι και χρειάζονται λίγο οξυγόνο να αναπνεύσουν. Ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το να κοιμηθείς με κάποιον θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την προηγούμενη σχέση τους. Τέλος, για άλλους είναι απλά μια κατάκτηση. Ο καθένας μας το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία...

 

Βέβαια, είναι προφανές ότι κυρίως το αρσενικό φύλο επιλέγει τις ξεπέτες και αυτό έχει λογική εξήγηση. Οι άντρες, έχοντας πρωτόγονα ένστικτα, με το να κατακτήσουν το αντίθετο φύλο και να το ρίξουν στο κρεβάτι, θεωρούν τους εαυτούς τους θριαμβευτές. Όπως τα λιοντάρια αρπάζουν το θήραμα τους, έτσι και οι άντρες δε χάνουν την ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλά σ’ αυτό το κομμάτι.

 

one night stand photo3 

 

«Το αλκοόλ ευθύνεται για όλα!» θα μπορούσε να πει κάποιος. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως το αλκοόλ είναι ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και δρα αναστέλλοντας μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος σημαντικά ως προς τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό – την αναπνοή, την κυκλοφορία και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιτρέψει σε ορισμένους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις σεξουαλικές αναστολές ή τα αισθήματα ανεπάρκειας. Ένα αφροδισιακό που δίνει το θάρρος σε κάθε άνθρωπο να ξεχάσει τα λεγόμενα ταμπού και να κάνει πράγματα που δίχως το αλκοόλ δε θα τα έκανε. Όμως, εκτός το γεγονός ότι ένα one night stand καταλήγει να είναι θετική ή αρνητική εμπειρία, είναι σημαντικό να θυμόμαστε παρά το πόσο μεθυσμένος είναι κάποιος, δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία να μη χρησιμοποιεί προφυλάξεις.

 

Μία άλλη εκδοχή του one night stand είναι και το Friends With Benefits (FWB). Ουσιαστικά περιλαμβάνει δύο άτομα τα οποία είναι φίλοι αλλά έχουν επιλέξει να είναι και εραστές όποτε έχουν διάθεση. Φυσικά είναι μια σχέση που περιέχει πολύ ρίσκο γιατί σε περίπτωση που ένα από τα δύο μέλη αρχίσει να δένεται, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθεί η φιλία οριστικά. Τους λόγους που την επιλέγουν και τις επιπτώσεις που έχει μια σχέση FWB αξίζει να την αναλύσουμε σε ξεχωριστό άρθρο.

 

Σίγουρα, όπως είπαμε και παραπάνω, το one night stand δεν είναι για όλους. Μπορεί να είναι βρώμικο και επίπονο ή διασκεδαστικό και άγριο. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι γεμάτο σωματικούς αλλά και ψυχολογικούς κινδύνους. Έτσι, αν αποφασίσετε να υποκύψετε στον πειρασμό, καλό θα είναι να το κάνετε με σιγουριά, ασφάλεια και νηφαλιότητα.

 

 

Από την Νιόβη Τσοχαταρίδου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα