«Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα»

17 Μαρ 2017
360 φορές


Επηρεασμένη από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), σκεφτόμουν πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την αρχαιότητα ακόμη, οι γυναίκες ήταν το «δυνατό όπλο» ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μερικές πάνω στη σκηνή, άλλες πίσω στα παρασκήνια, όλες έπαιξαν το ρόλο τους, η καθεμία με τον τρόπο της. Τέτοια παραδείγματα είναι η Maud Wagner, η πρώτη γυναίκα με τατουάζ στις ΗΠΑ, και η Annie Lumpkins, η ακτιβίστρια για τη γυναικεία ψήφο που έπειτα οδηγήθηκε στη φυλακή. Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμη γυναίκες, γνωστές και μη, που έχουν αλλάξει τον κόσμο. Τον άντρα δε θα άλλαζαν;!


Ο λαός λέει πως πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα. Αυτό το γνωστό ρητό, δεν είναι απλά ένα φεμινιστικό σλόγκαν αλλά μια πραγματικότητα! Τι υποδηλώνει; Ότι μια σύντροφος η οποία στηρίζει και εμψυχώνει τον σύντροφο της μπορεί να του αλλάξει την ζωή. Και όχι όταν κρύβεται πίσω του, αλλά ιδιαίτερα όταν στέκεται δίπλα του σαν ίση και σαν σύμμαχος!


Τη εννοούμε με τον όρο υπέροχο άτομο; Ένα υπέροχο άτομο δεν είναι μόνο το πετυχημένο επαγγελματικά άτομο, ή το άτομο που τα καταφέρνει στο να συσσωρεύσει χρήμα και πλούτο! Ένα υπέροχο άτομο είναι αυτό που μπορεί να εμπνεύσει θαυμασμό και σεβασμό στους γύρω του, που έχει καλούς φίλους οι οποίοι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται δίπλα του για να το στηρίξουν και να στηριχθούν σε αυτό, που η οικογένεια του αισθάνεται περήφανη γι αυτό. Ένας τέτοιος άντρας, λοιπόν, συνήθως έχει μια δυνατή γυναίκα στο πλευρό του.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τον δικό σας άντρα να γίνει υπέροχος;

 

piso apo enan epitiximeno antra photo2

 


Να είστε αφοσιωμένη!

Δεν μπορεί να σας χαρίζει τα πάντα και εσείς να μην του ανταποδίδετε τίποτα. Υποστηρίξτε τον ως προς το οικογενειακό περιβάλλον και μην το αφήνετε ποτέ εκτεθειμένο μπροστά σε άλλους. Πάντα, δημοσίως να συμφωνείτε μαζί του και να μην τον υποβιβάζετε. Τις διαφωνίες σας μπορείτε να τις λύνεται όταν είσαστε οι δύο σας, στο σπίτι σας. Δείξτε του ότι τον εμπιστεύεστε και τον θαυμάζετε! Μην μεγαλοποιείτε μικρά θέματα της καθημερινότητας που μπορεί να τον κάνουν να αισθανθεί ότι η εκτίμηση σας γι αυτόν είναι μειωμένη.


Δώστε του κίνητρα!

Σταθείτε δίπλα του σε κάθε προσπάθεια να βελτιώσει την επαγγελματική του κατάσταση. Υποστηρίξτε τον όσο μπορείτε. Συμβουλέψτε τον και ακούστε τις ανησυχίες του. Δώστε του κίνητρα, για να δημιουργήσετε κάτι μαζί! Μην τον αφήνετε να γίνεται βαρύς και νωχελικός! Βοηθήστε τον να εξελιχθεί σαν άτομο και σαν προσωπικότητα και επιβραβεύστε οτιδήποτε θετικό προσπαθήσει. Δεν χρειάζεται να τον πιέζετε ή να του γκρινιάζετε! Όλα μπορούν να γίνουν με ηρεμία και αγάπη!


Εμπνεύστε τον!

Δεν χρειάζονται έμπνευση μόνο οι μεγάλοι καλλιτέχνες αλλά όλοι οι άνθρωποι, όπως και ο σύντροφος σας! Δώστε του ιδέες στους προβληματισμούς του, σκεφτείτε και εντοπίστε τις ανάγκες του και το τί χρειάζεται για να αισθάνεται δημιουργικός και πετυχημένος.


Κρατήστε τον εγωισμό του ψηλά!

Κάθε άντρας χρειάζεται να τονώνει τον εγωισμό του που και που! Αν θέλετε να αποφύγετε να του τονώνει τον εγωισμό κάποια άλλη, φροντίστε να του λέτε συχνά πόσο περήφανη είστε γι αυτόν, πόσο τον εκτιμάτε και πόσο σημαντικός είναι για σας. Δεν τον αγαπάτε μόνο, τον θαυμάζετε επίσης!!! Άλλωστε, αν τον άλλον δεν τον θαυμάζεις, αργά η γρήγορα θα τον βαρεθείς...

 

piso apo enan epitiximeno antra photo3

 


Θυσιαστείτε γι αυτόν!

Τον αγαπάτε πραγματικά; Η αγάπη θέλει θυσίες! Μια δυνατή γυναίκα δείχνει την επιθυμία της να θυσιαστεί για τον σύντροφο της και για την σχέση της! Προσπαθήστε, χωρίς την δική του παρότρυνση, αλλά με δική σας πρωτοβουλία, να κάνετε μια υποχώρηση που θα τον κάνει να αισθανθεί ότι τον βάζετε πρώτο στις προτεραιότητες σας. Αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας έκφρασης της αφοσίωσης σας προς αυτόν. Αλλά και αυτός πρέπει να αναγνωρίζει ότι μπορεί να θυσιάσετε κάτι σημαντικό μόνο και μόνο για να βρεθείτε κοντά του όταν σας χρειάζεται.


Αγαπήστε τον πραγματικά και νοιαστείτε γι αυτόν!

Η αγάπη είναι μια έννοια, μια λέξη που δεν έχει ουσία αν δεν εκφράζεται με πράξεις. Μην ζητάτε μόνο πράξεις από αυτόν, αλλά μετατρέψτε και την δική σας αγάπη σε πράξεις! Φροντίστε τον, περιποιηθείτε τον, δείξτε του στοργή και τρυφερότητα και να είστε σίγουρες ότι θα σας την ανταποδώσει στο έπακρο.


Ποιος άντρας δεν θα ήθελε να είναι με μια γυναίκα που τον αγαπάει πραγματικά, τον θαυμάζει και τον νοιάζεται, που θα έκανε τα πάντα γι αυτόν, που θα του έδινε μια ζεστή αγκαλιά όταν θα γυρνούσε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα; Και ποιος άντρας δεν θα έκανε τα πάντα για μια τέτοια γυναίκα;

Πριν αρχίσουμε να ζητάμε από τους άντρες να καλύπτουν τις συναισθηματικές μας ανάγκες, καλό θα ήταν να μαθαίναμε πως να καλύπτουμε και εμείς τις δικές τους! Μια σχέση απαιτεί αμφίδρομες υποχωρήσεις και προσπάθειες. Και η πραγματική αγάπη προϋποθέτει την εξέλιξη και των δύο συντρόφων σε κάτι καλύτερο.

 

Από την Νιόβη Τσοχαταρίδου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery