Με την ολοένα μείωση  των τιμών στους υπολογιστές (Desktop και Laptop), μας δίνεται η δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τους παλιούς, αργούς και βάρβαρα βαριούς υπολογιστές μας με νέους, γρηγορότερους και ισχυρότερους. Τι συμβαίνει όμως όταν ξαφνικά ο καινούργιος  μας υπολογιστής αρχίζει και σέρνεται, ή υπερθερμαίνεται; 
 
Το μυστικό για έναν γρήγορο, ευέλικτο και σωστά θερμομετρημένο υπολογιστή κρύβεται ασφαλώς, όπως σε όλα τα πράγματα, στη συντήρηση αυτού. Για κάποιο μυστήριο λόγο όμως, η πλειοψηφία των χρηστών αμελεί σε μεγάλο βαθμό τόσο την συντήρηση του software όσο και την συντήρηση του Hardware με αποτέλεσμα να ωθούν τους υπολογιστές τους να λειτουργούν σε αντίξοες γι’ αυτούς συνθήκες (π.χ. στους 95ο C). Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο υπολογιστής μας θα συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά  ακόμα και μετά τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του.
 
 
Προβλήματα Hardware και Eπίλυση
 
 
1. Υπερθέρμανση
 
«Εγώ δεν χρησιμοποιώ καλοριφέρ πλέον, κλείνω την πόρτα του δωματίου μου και ανοίγω το λάπτοπ….Δυο σε ένα, νοικοκυρεμένα!»
Ένα συχνό λάθος των χρηστών που οδηγεί συχνά, αν όχι πάντα στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης είναι η τοποθέτηση του Laptop πάνω στο πάπλωμα του κρεβατιού, στα πόδια  ή γενικά σε επιφάνειες που φράζουν τους αεραγωγούς του συστήματος ψύξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο θερμός αέρας να εγκλωβίζεται εσωτερικά του Laptop αυξάνοντας την εσωτερική θερμοκρασία. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα αμάξι το καλοκαίρι με κλειστά τα τζάμια και έχετε βάλει να βγάζει όσο πιο ζεστό αέρα μπορεί το κλιματιστικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά θα πεθάνετε από θερμοπληξία. Όμοια λοιπόν, με την συσσώρευση του θερμού αέρα εσωτερικά του υπολογιστή, αρκετά καλώδια και ευαίσθητα ενσωματωμένα συστήματα (π.χ. μνήμες) καταστρέφονται μόνιμα.
 
 Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας πλέον προσπαθεί να αποθηκεύσει την πληροφορία (π.χ. ένα αρχείο word) σε μνήμες του συστήματος που πλέον είναι καμένες. Εκείνη την ώρα φριζάρει όλο το σύστημα και συνήθως αρχίζετε και βρίζετε πάνω από το λάπτοπ. Αφού λοιπόν το ευφυές αυτό σύστημα καταλάβει ότι οι μνήμες που έπρεπε να υπάρχουν εκεί για να σας αποθηκεύσουν ( π.χ. το αρχείο ) σε περίπου 2ns (nano second), τώρα πλέον  χρειάζεται να ψάξει ολόκληρο το σύστημα για να βρει μνήμες που δεν χρησιμοποιούνται από άλλους πόρους του συστήματος, και αφού τους βρει να είναι αρκετά σίγουρος ότι δεν πάει να παραβιάσει μνήμη του μητρώου. Αφού λοιπόν τα κάνει όλα αυτά, τελικά αποθηκεύει το αρχείο που θέλετε σε περίπου 2s (second). Μιλάμε για αλλαγή δύο τάξεων μεγέθους σε χρόνο! Αυτή η απίστευτα τεράστια χρονική περίοδος για έναν υπολογιστή είναι απίστευτο βάρος. Οπότε την επόμενη φορά που τοποθετήσετε το Laptop στα πόδια ή στο κρεβάτι σκεφτείτε τι κακό πάτε να προκαλέσετε στο σύστημα.
 
Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί υπερθέρμανση (και ίσως σημαντικότερος από τον προηγούμενο) είναι η σκόνη που συσσωρεύεται εσωτερικά του συστήματος. Ειδικότερα στα Laptop  που ο χώρος είναι ισχυρά πιο περιορισμένος, η σκόνη δημιουργεί ένα “πάπλωμα”, σαν μια κουβέρτα. Χοντρή κουβέρτα, πολύ χοντρή κουβέρτα, η οποία εμποδίζει την θερμότητα από το να μεταφερθεί μέσω του αέρα εξωτερικά και εγκλωβίζεται  μέσα οδηγώντας στα ίδια αποτελέσματα με παραπάνω. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;
 
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΦΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ, εκτός και αν θέλετε να κάψετε ό,τι καλώδιο έμεινε! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λοιπόν μια φορά στα δύο χρόνια επισκεπτόμαστε έναν τεχνικό Η/Υ ο οποίος θα μας ανοίξει το Laptop και θα μας το καθαρίσει από όλες τις σκόνες ενώ παράλληλα θα μας “εφοπλίσει” με ειδικές πάστες (που κάνουν optimize την θερμότητα που παράγεται) στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών. Τέλος, δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε ανεμιστηράκι τουλάχιστον κάθε τέσσερα χρόνια. 
 
 
macbook 577758 1920
 
 
 
2. Καθάρισμα
 
Μια συχνή κακιά συνήθεια μας είναι να τρώμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ από τον υπολογιστή. Μπορεί να μην το βλέπετε αλλά αρκετά μικρά κομματάκια βρίσκουν την δίοδο τους μέσα από το πληκτρολόγιο στο εσωτερικό του υπολογιστή και καταλήγουν πάνω σε ευαίσθητους αισθητήρες και εξαρτήματα. Πέρα από το γεγονός ότι θα εμφανιστούν σκουλήκια εσωτερικά του υπολογιστή, πολλές φορές αυτά τα κομματάκια δημιουργούν βραχυκυκλώματα των οποίων τα αποτελέσματα είναι όμοια με αυτών που προαναφέρθηκαν στον τομέα της “Υπερθέρμανσης”.
 
Λύση: Όμοια με αυτή της υπερθέρμανσης (επίσκεψη τεχνικού Η/Υ για καθαρισμό).
 
Συμπερασματικά, τα προβλήματα Hardware που μπορεί να συναντήσει κάποιος είναι αρκετά και ποικίλουν ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Τα παραπάνω δύο είναι από τα πιο συνηθισμένα και γι ‘αυτό αναφέρονται. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισκεπτόμαστε τεχνικούς Η/Υ οι οποίοι συνήθως θα μας λύσουν το όποιο πρόβλημα ή απορία έχουμε γύρω από την κακή επίδοση του υπολογιστή μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχειρήσουμε μόνοι μας να ανοίξουμε έναν υπολογιστή (Desktop & Laptop) καθώς είναι αρκετά  πιθανό να προκληθούν μόνιμες βλάβες.      
 
 
 
Από τον Αναστάσιο Μέξια
 
 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας
 
 
Με την ραγδαία διάδοση των smartphones, πλέον κάθε σπίτι σε όλη την Ευρώπη και Αμερική διαθέτει το λιγότερο 1 κινητό τηλέφωνο (smartphone). Αυτή η διάδοση είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες εφαρμογές και χρήσεις των smartphone μέσα στο σπίτι.
 
Το λεγόμενο IOT (Internet of Things) πρακτικά συνδέει όλες τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο διαδίκτυο με το κινητό σου. Έτσι λοιπόν από την φριτέζα, την καφετέρια, την τηλεόραση, το στερεοφωνικό μέχρι και τα φώτα ή το κλιματιστικό, όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα "έξυπνο" δίκτυο μέσα στο σπίτι που προφανώς μπορείς να ελέγξεις μέσα από το κινητό σου.
 
Σήμερα, αρκετές εταιρίες όπως η Intel, Microsoft κλπ πρωτοπορούν στην δημιουργία των βάσεων για την ανάπτυξη εφαρμογών που επιτρέπουν τη δημιουργία αυτού του δικτύου. Πώς όμως γίνεται εφικτό χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε ακριβό εξοπλισμό να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα "έξυπνο" σπίτι; Αυτή η ερώτηση προβλημάτισε αρκετά τους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα για αρκετό καιρό. Την λύση έφερε η εταιρία Arduino cc η οποία πρακτικά έδωσε στην αγορά, σε πολύ μικρή τιμή έναν microcontroller (μικροελεγκτή) -φωτογραφία κάτω- τον οποίο πρακτικά μπορούσε ο οποιοδήποτε να προγραμματίσει και να τον ενσωματώσει στο κύκλωμα της αρχικής ηλεκτρικής συσκευής. Από εκείνη τη στιγμή και μετά πληθώρα εφαρμογών και συζητήσεων πυροδοτήθηκαν γύρω από το λεγόμενο IOT (Internet of Things). 
 
arduino 1128227 1920
 
 
Με την υπερπήδηση του αρχικού προβλήματος (δηλαδή πως θα συνδέσουμε μια συσκευή στο διαδίκτυο και πως θα την ελέγχουμε από το κινητό μας), προέκυψαν άλλα προβλήματα όπως αυτά της ασφάλειας. Πως θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε έναν χάκερ από το να σπάσει το κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο του δικτύου μας (το wifi code μας) και να αποκτήσει έλεγχο όλων των ηλεκτρικών συσκευών μας; Με αφορμή το θέμα του security ένας δεύτερος κύκλος συζητήσεων ξεκίνησε. Θα έπρεπε τελικά να κάνουμε το τολμηρό βήμα και να αρχίσουμε να ενσωματώνουμε το IOT στη ζωή μας; Αν ναι, με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουμε στους χρήστες μας; Μέχρι και σήμερα το security είναι ένα ζήτημα που δεν έχει λυθεί παρ' όλες τις νέες τεχνολογίες κρυπτογραφίας και ασφάλειας που κυκλοφορούν υπάρχουν παντού κενά τα οποία χάκερ μπορούν να εκμεταλλευτούν.
 
Συμπέρασμα:
Θα πραγματοποιηθεί ποτέ το όνειρο για ένα "έξυπνο σπίτι" το οποίο ελέγχεις από το κινητό σου; 
Λογικά ναι, με την ολοένα ανάπτυξη του τομέα ασφαλείας στα ενσωματωμένα συστήματα, αναπτύσσονται καινούργιες τεχνικές  κρυπτογραφίας και ανάλυσης των δεδομένων τις οποίες οι επικείμενοι χάκερ δεν έχουν προλάβει να "γνωρίσουν".
 
 
 
 
Από τον Αναστάσιο Μέξια
 
 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας
 

 Απλοποιήστε τη ζωή τους. Στην εποχή των ΜΜΕ και της τεχνολογίας όλα τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς. Πλουραρισμός ιδεών, πολλά ερεθίσματα από παντού, πολλά παιχνίδια, εικονική πραγματικότητα! Όλος αυτός ο καταιγισμός πληροφοριών αγχώνει και συγχύζει τα παιδιά από πολύ μικρά και δεν τα αφήνει να χαρούν την αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας! Ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί γιατί δεν έχει δημιουργήσει τις απαραίτητες συνάψεις που με την πάροδο του χρόνου θα ωριμάσουν και το παιδί θα αισθάνεται όλο και πιο έτοιμο να ανταποκριθεί! Το χειρότερο είναι ότι παρακάμπτουμε τις ιδιαιτερότητες και τους ρυθμούς τους με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται νευρικά, γεμάτα άγχος και με προβλήματα συμπεριφοράς ή διαταραχές!

Αν προσπαθήσουμε να το αποφορτίσουμε όλο αυτό έχουμε πάρα πολλά οφέλη. Ο δεσμός παιδιού-γονιού θα γίνει ισχυρότερος καθώς τα παιδιά θα νιώθουν μεγαλύτερη άνεση κι ασφάλεια στην «πουπουλένια φωλιά» τους κι όχι σαν άλογα σε γρήγορες κούρσες όπως πριν! Όταν λιγοστεύει η πίεση λιγοστεύουν κι οι άμυνες κι οι αντιδράσεις. Mε αγάπη και προστασία το παιδί λειτουργεί καλύτερα!

Απλοποιώντας την καθημερινότητά του δημιουργούμε ένα αίσθημα ασφάλειας στο παίδι. Για παράδειγμα τρώμε κάθε μέρα την ίδια ώρα όλη η οικογένεια γύρω απ'το τραπέζι χωρίς να σηκωνόμαστε! Τα προσωπικά του αντικείμενα να βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

Επίσης η μόδα των άπειρων εξωσχολικών δραστηριοτήτων πρέπει κάποτε να τελειώσει διότι δεν διανοούμαστε το πόσο κουράζει και βασανίζει τα παιδιά! Το παιδί πρέπει σίγουρα να παίρνει τα βασικά εφόδια για τη ζωή που θα του φανούν απαραίτητα. Περαιτέρω δραστηριότητες ας διαλέξει ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από φίλους (επικοινωνία και κοινωνικοποίηση) καθώς κι από χώρο και χρόνο να παίξουν! Το παιχνίδι είναι η καλύτερη μορφή μάθησης, δημιουργικότητας, προσαρμοστικότητας και το καταλληλότερο μέσο για να ανακαλύψουν τον κόσμο. Στα μικρά παιδιά μια καλή συμβουλή προτεινόμενη από πολλές μαμάδες σχετικά με το δωμάτιο τους είναι η “δανειστική παιχνιδοθήκη”. Δεδομένου ότι τα παιδιά σήμερα έχουν πάρα πολλά παιχνίδια τόσα που δεν προλαβαίνουν να τα παίξουν και τους είναι αχρείαστα στην καθημερινότητα. Έχουμε γύρω τους μια μέτρια ποσότητα παιχνιδιών και τα υπόλοιπα σε ένα παιχνιδόκουτο με το οποίο δεν έχουν οπτική επαφή κι ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ανταλλάζουμε κι έτσι μεγαλώνει το ενδιαφέρον τους για αυτά καθώς τα λαχταρούν πάλι απ' την αρχή ή τα θεωρούν καινούργια κι εκτιμούν καλύτερα αυτά που έχουν!

eftixismena paidia photo1


Σύμφωνα με τη χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού, ένα ευτυχισμένο παιδί πρέπει να έχει: τροφή, στέγη, αγάπη, παιχνίδι και δραστηριότητα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να του κάνουμε όλα τα χατίρια (ακόμη κι αν μπορούμε) για να γίνουν ισορροπημένα παιδιά που αργότερα θα εξελιχθούν σε ενήλικες που θα εκτιμούν αυτά που έχουν, χωρίς παράλογες απαιτήσεις και χωρίς να' ναι αχάριστοι κι αχόρταγοι! Ένα χαρούμενο παιδί παίζει, γελάει, είναι περίεργο, δραστήριο και δείχνει τα συναισθήματα του. Αποτελεί επένδυση το να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά μας και μας δίνουν μια αμφίδρομη χαρά μέσα απ' την οποία τα παιδιά μαθαίνουν, εξελίσσονται, λύνουν προβλήματα, αναλαμβάνουν ευθύνες, ανεξαρτητοποιούνται και νιώθουν αυτοπεποίθηση! Αυτό που τους στεναχώρησε θα τους κάνει πιο δυνατούς και θα καταλάβουν καλύτερα την έννοια της χαράς στη ζωή τους.

Είναι σημαντικό όχι μόνο να λέμε το σωστό αλλά να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα με πράξεις προς μίμηση! Μπορούμε να τα βοηθήσουμε να βλέπουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Αυτό θα τους δημιουργήσει σιγουριά, ηρεμία και χαρά! Τα παιδιά μιμούνται όλες μας τις συμπεριφορές, είναι ο καθρέφτης μας, κι είναι στο χέρι μας να τα μεγαλώσουμε σωστά! Τα παιδιά ζητούν πάντα επιβεβαίωση από εμάς.....την έχουν ανάγκη για να πορεύονται με ασφάλεια στη ζωή τους. Καλό είναι λοιπόν να τα καθησυχάζουμε δείχνοντας τους πως θα είμαστε πάντα εκεί ό,τι κι αν χρειαστούν! Δεν πρέπει να φοβάται το παιδί να κάνει λάθη από τα οποία μαθαίνει τα άσχημα αλλά και τα όμορφά της ζωής. Σε αυτή του την προσπάθεια εσείς θα είστε πάντα εκεί και με τον τρόπο σας θα του δείχνετε τον δρόμο κρατώντας του το χέρι!

 

Από την Φαίη Σπυριδάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

 

Πολλοί σήμερα ψάχνουν για δουλειά αλλά δε βρίσκουν τίποτα στην αρχή. Οι πιο τυχεροί βρίσκουν δουλειά σε μερικούς μήνες και οι υπόλοιποι έπειτα από χρόνια. Το κλειδί της επιτυχίας αποτελεί το σωστό βιογραφικό σημείωμα.

Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί μία σύνοψη των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της πείρας που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών και κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία. Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο για την αξιολόγησή σας από την πλευρά της εταιρείας. Οπότε κατά την σύνταξη του βιογραφικού σας είναι καλό να προσέξετε έτσι ώστε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του αποδέκτη και να δημιουργήσετε θετικές εντυπώσεις για το άτομό σας έτσι ώστε να πείσετε ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη συγκεκριμένη θέση. Η αρχική εντύπωση που σχηματίζει κάποιος που διαβάζει το βιογραφικό σας δύσκολα ανατρέπεται, για αυτό οφείλουμε να προσαρμόζουμε το βιογραφικό μας ανάλογα με τον φορέα ή την επιχείρηση προς την οποία απευθύνεται, τονίζοντας τα σημεία που ενδιαφέρουν τον εργοδότη μας.

 

pos na syntaxete sosta to viografiko sas photo2

 

Ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό θα πρέπει να είναι λειτουργικό, λιτό, περιεκτικό και στοχευμένο. Οφείλετε να διευκολύνετε τον εργοδότη σας να καταλάβει τι θέλετε να πείτε χωρίς να του δημιουργήσετε σύγχυση. Κανείς δε θέλει να σπαταλήσει το χρόνο του αν δεν λάβει απαντήσεις ή για να ερμηνεύσει ασάφειες. Σκεφτείτε ότι οι υπεύθυνοι αξιολόγησης έχουν ένα πλήθος βιογραφικών να εξετάσουν και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν μακροσκελή βιογραφικά με πολλές αναλύσεις. Για αυτό αποφύγετε μεγάλες προτάσεις, διότι έτσι το βιογραφικό κουράζει τον αξιολογητή και μπορεί ακόμα και να τον μπερδέψει. Επικεντρωθείτε στο να κεντρίσετε την προσοχή του αξιολογητής σας, με τα προσόντα σας και τις δεξιότητές σας και όχι μέσω της εκκεντρικής εμφάνισης (έντονη διακόσμηση, μεγάλες γραμματοσειρές. σχέδια κ.τ.λ) του βιογραφικού σας.

Επίσης δώστε έμφαση στα σημεία που εξαρτώνται από την θέση για την οποία θέλετε να υποβάλετε το βιογραφικό σας. Για παράδειγμα εάν ένας υποψήφιος ενδιαφέρεται για μία θέση τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τεχνική εμπειρία και στις γνώσεις που διαθέτει. Ενώ ένας καθηγητής θα ήταν προτιμότερο να δώσει έμφαση στο συγγραφικό του έργο και στις γνώσεις του.

 

pos na syntaxete sosta to viografiko sas photo3

 

Βάλτε σε μία σειρά το περιεχόμενο των επιμέρους ενοτήτων ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο προς το πιο παλιό. Αποφύγετε να βάλετε φωτογραφία, εκτός και αν αυτή ζητείται. Εξασφαλίστε ότι το βιογραφικό σας δεν έχει ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Ελέγξτε το πριν το αποστείλετε. Ελέγξτε εάν είναι ευανάγνωστο και σαφές. Τονίστε τα θετικά σας σημεία και υποβαθμίστε με επιμέλεια τυχόν αδυναμίες σας. Για παράδειγμα εάν δεν υπάρχει εργασιακή εμπειρία αναφερθείτε σε κάποια πρακτική άσκηση. Μορφοποιήστε κατάλληλα το βιογραφικό σας. Προτιμήστε τη χρήση μιας γραμματοσειράς που θα είναι ευανάγνωστη.

Τέλος μην αμελήσετε να παρέχετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε σε περίπτωση επιλογής σας, να είναι εύκολο να σας ειδοποιήσουν. Μην ξεχνάτε ότι κανείς δε χαραμίζει το πολύτιμο χρόνο του για να τα ψάξει και να τα βρει.

 

Από την Φαίη Σπυριδάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το contemporary style διακόσμησης είναι στην ουσία μια σύγχρονη πρόταση για τη δημιουργία ενός μοντέρνου, απλού, σοφιστικέ και γραμμικού χώρου που ταιριάζει κυρίως σε αστικά διαμερίσματα.

Ενώ μπορεί να σκέφτεστε ότι οι μοντέρνοι διακοσμητές είναι ψυχροί και μινιμαλιστές, οι σημερινοί contemporary εσωτερικοί αρχιτέκτονες είναι άνετοι και προσιτοί, όπως και οι ιδέες τους.
Για εσάς που ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο στυλ, καλό είναι να γνωρίζετε ότι πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους βασικούς κανόνες που σας εγγυούνται μια επιτυχημένη διαμόρφωση του χώρου σας.

 

Το χρώμα

Το μαύρο, το λευκό και οι ουδέτεροι τόνοι, είναι τα κύρια χρώματα ενός contemporary σπιτιού. Η παλέτα βέβαια συχνά περιλαμβάνει λαμπερά και έντονα χρώματα. Το μαύρο όμως, είναι το χρώμα που χαρακτηρίζει ένα contemporary χώρο. Με τους τοίχους βαμμένους σε ένα ουδέτερο τόνο, έχετε την ευκαιρία να παίξετε με αξεσουάρ σε έντονα χρώματα. Αν οι τοίχοι και τα παραθυρόφυλλα είναι σε παστέλ χρώματα, τα διακοσμητικά σας θα έπρεπε να έχουν ουδέτερες αποχρώσεις, αν οι τοίχοι σας έχουν έντονο χρώμα, τα αξεσουάρ σας καλό θα ήταν να είναι σε ουδέτερα χρώματα.

 


Ο Χώρος

Ο γυμνός χώρος στους τοίχους, ανάμεσα στα έπιπλα και στην οροφή, γίνεται πιο σημαντικός από τους γεμάτους από αντικείμενα χώρους. Στην contemporary διακόσμηση ισχύει η έκφραση «less is more». Κάθε κομμάτι εμφανίζεται ως μοναδικό ή μεμονωμένο και όχι τόσο ως ένα μέρος μιας σύνθεσης.

Εκμεταλλευτείτε τα κατασκευαστικά στοιχεία. Αεραγωγοί μπορεί να κρέμονται από την οροφή, τα τούβλα στον τοίχο παρέχουν σταθερότητα και έντονη υφή, ενώ οι εκτεθειμένοι σωλήνες είναι εξαιρετικά αποδεκτοί από το contemporary στυλ! Για να τραβήξετε περισσότερο τα βλέμματα, βάψτε τα παραπάνω δομικά στοιχεία σε έντονα χρώματα που θα κάνουν αντίθεση με τον υπόλοιπο χώρο.

 


Contemporary Στυλ Έπιπλα

Τα κύρια χαρακτηριστικά των contemporary style επίπλων είναι ότι στην πλειοψηφία τους είναι επίπεδα, απλά και γεωμετρικά. Τα καλύμματά τους συνήθως είναι μαύρα, λευκά ή σε άλλους ουδέτερους τόνους. Τα υφάσματα είναι φτιαγμένα από μαλλί, βαμβάκι, λινό, μετάξι και γιούτα.

Πιο συγκεκριμένα, τα έπιπλα σας, καλό θα ήταν να είναι απλά, χωρίς καμπύλες ή με διάφορα διακοσμητικά σχέδια. Επιλέξτε καναπέδες, καρέκλες και τα υπόλοιπα καθίσματα σας με εκτεθειμένα πόδια. Προσθέστε μαξιλάρια με χρώμα και γεωμετρικά σχέδια για να δώσετε ένα πιο ευχάριστο τόνο. Όπως λοιπόν βλέπετε, τα κομμάτια αυτά είναι εύκολα να τα βρείτε και να τα ταιριάξετε στον χώρο σας!

 

ContemporaryStyle photo2

 

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Contemporary Στυλ

Το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στοιχεία που γίνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδιαιτέρως προφανή. Υπάρχουν ορισμένοι σίγουροι τρόποι για να ενσωματώσετε στο σπίτι σας τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, να είστε γενναιόδωροι με το μέταλλο, την πέτρα και το θαμπό ή το διαφανές γυαλί. Για να απαλύνετε ή να ζεστάνετε το χώρο σας προσθέστε μονόχρωμα υφάσματα με έντονη υφή στις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα χαλιά σας. Επιπροσθέτως, τα πολύχρωμα, εξεζητημένα μοτίβα θα έπρεπε να αποφεύγονται, αφού αλλοιώνουν έναν απλό χώρο που είναι άλλωστε το κλειδί για ένα σπίτι διακοσμημένο σε contemporary στυλ. Επιπλέον, τα μεμονωμένα κομμάτια είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για τη συγκεκριμένη διακόσμηση και θα πρέπει να διαλέξετε φωτιστικά τα οποία εστιάζουν σε συγκριμένα έπιπλα ή διακοσμητικά. Κάθε εγκατάσταση φωτισμού θα μπορούσε να είναι ένα έργο τέχνης από μόνη της, διακοσμημένη με δομικές λεπτομέρειες και καθαρές γραμμές. Επιπλέον, καλό θα ήταν να προσθέσετε χρώμα στα μεταλλικά στοιχεία των φωτιστικών σας.

 

Να θυμάστε:

 • Χρησιμοποιείστε ένα βασικό υπόβαθρο είτε στα υφάσματα των επίπλων σας, είτε στον τοίχο σας και προσθέστε ένα διακοσμητικό σε ένα έντονο χρώμα, ώστε να κάνετε τον χώρο σας να ξεχωρίζει.
 • Less is more! Στο συγκεκριμένο στυλ, μη χρησιμοποιείτε βολάν, έντονες καμπύλες και φλοράλ. Γενικά αποκλείστε το οτιδήποτε «γλυκούλι» και μικρό. Προτιμήστε το βασικό, το γυμνό, το έντονο και το δομικό.
 • Τα πατώματα, για να πετύχετε ένα contemporary style, θα πρέπει να είναι γυμνά, από ξύλο, πλακάκι ή από βινύλιο, με ελάχιστα χαλιά όπου και όποτε είναι απαραίτητο.
 • Σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε contemporary style, χρησιμοποιείστε σποτ ή άλλα φωτιστικά που θα στοχεύουν στην ανάδειξη ενός πίνακα, μιας αφίσας ή ενός άλλου έργου τέχνης. Αυτό θα σας βοηθήσει να τραβήξετε τα βλέμματα σε συγκεκριμένα κομμάτια που αγαπάτε.
 • Μια επίσης υπέροχη ιδέα για τους πίνακές σας, είναι να χρησιμοποιείτε μεγάλα ματ κάδρα από φυσικό ξύλο με μεταλλικά τελειώματα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια σύνθεση από πίνακες, κρεμάστε τους κοντά τον έναν στο άλλο ώστε να δίνουν την εντύπωση ενός μεγάλου έργου τέχνης.
 • Contemporary style γλυπτά θα μπορούσαν να είναι τοποθετημένα σε εμφανή σημεία στο σπίτι σας. Εκθέστε τα πάνω σε μια στήλη ή βάθρο σε στυλ βιομηχανικό – κατασκευαστικό. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα είναι καλά φωτισμένα.
 • Μην παραγεμίζετε τα δωμάτια σας με συλλογές ή πάρα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά. Ο ανοιχτός, άδειος χώρος είναι τόσο σημαντικός όσο και τα κομμάτια που επιλέγετε να τοποθετήσετε σε αυτόν.
 • Όσον αφορά τα φυτά και τα λουλούδια σας, θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλα και εντυπωσιακά, τοποθετημένα σε απλές γλάστρες. Τα υπερμεγέθη άνθη με ενδιαφέροντα φύλλα, είναι προτιμότερα από τα μικρά διακοσμητικά. Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, φωτίστε τα φυτά σας! Κρατήστε όμως τη διαρρύθμισή σας απλή, με πέτρες ή κομμάτια από φλοιό, τακτικά τοποθετημένα πάνω από το χώμα.
 • Σε μια τραπεζαρία διακοσμημένη σε contemporary στυλ, κρατήστε τα σερβίτσια σας και τα διακοσμητικά του τραπεζιού στο ίδιο στυλ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε γεωμετρικά σχέδια, έντονα χρώματα και ενδιαφέροντα είδη σερβίτσιων για να διαλέξετε. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες και τραπεζομάντιλα με έντονες υφές.

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Πιο συχνά απ’ όσο θα έπρεπε, οι τραπεζαρίες, δεν δέχονται την προσοχή που τους αξίζει. Αν και είναι ένας από τους κύριους χώρους υποδοχής καλεσμένων στα περισσότερα σπίτια, δεν διακοσμούνται με τρόπο ώστε να φαίνονται ξεχωριστές, επίσημες και φυσικά ακριβές.

Διαβάστε λοιπόν πως με ορισμένους γρήγορους και οικονομικούς τρόπους, οι τραπεζαρίες σας θα αναδειχθούν και θα τραβήξουν αδιαμφησβήτητα την προσοχή των αγαπημένων σας.

 

#1 Τολμήστε το Αναπάντεχο


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo1


Ένα απλό ξύλινο τραπέζι περιστοιχισμένο από καρέκλες ίδιες μεταξύ τους αλλά και ταιριαστές με το τραπέζι, μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να επιπλωθεί μια τραπεζαρία, αλλά είναι όμως δυστυχώς και ο πιο αδιάφορος. Αντί λοιπόν για να διακοσμήσετε το χώρο σας με ένα σετ επίπλων, τολμήστε να δώσετε μια αναπάντεχη πινελιά, με καρέκλες που δεν είναι ακριβώς το ίδιο στυλ με το τραπέζι σας. Υπέροχη επιλογή θα ήταν καρέκλες επενδυμένες με ένα «πολυτελή» ύφασμα όπως το βελούδο. Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω πόσο στιλάτες είναι οι τραπεζαρίες με παραπάνω από ένα είδη καθισμάτων, για παράδειγμα ο συνδυασμός σκαμπό ή (με μαξιλάρια ή γουνάκια πάνω τους) με κανονικές καρέκλες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παγκάκι στη μια μεριά του τραπεζιού σας, αντικαθιστώντας δύο ή τρεις καρέκλες. Τέλος, τα ίδια καθίσματα που όμως έχουν διαφορετικά χρώματα είναι μια διακοσμητική επιλογή που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο!

 

#2 Κάνε τουλάχιστον μια τολμηρή επιλογή


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo2


Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το συνηθισμένο είναι βαρετό, το τολμηρό όμως δίνει άλλο ύφος και προσωπικότητα στο χώρο σας. Μια πιο δυναμική επιλογή θα μπορούσε να είναι ένας τοίχος βαμμένος σε έντονο χρώμα, μια ταπετσαρία που θα μεταμορφώσει το χώρο σας (για παράδειγμα μια απομίμηση τοίχου). Ξεχωρίστε επίσης με μεταλλικά αξεσουάρ, συνθέσεις με φυτά ή ακόμη και με περίτεχνες κατασκευές. Ειδικά αν η τραπεζαρία σας είναι ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά – είναι ο τέλειος χώρος για πειραματισμό και τολμηρές πινελιές.

 

#3 Επιδείξτε το αγαπημένο σας σερβίτσιο


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo3


Μην κρατάτε το σερβίτσιο που τόσο κουραστήκατε να βρείτε, κρυμμένο μέχρι να χρησιμοποιηθεί σε μια ξεχωριστή περίσταση. Δημιουργήστε μια ενδιαφέρουσα και πολύχρωμη (για τους πιο τολμηρούς) σύνθεση και εντάξτε την στη γενικότερη διακόσμηση της τραπεζαρία σας, είτε όμορφα στρώνοντας τα πιάτα πάνω στο τραπέζι σας, είτε τοποθετώντας τα σε ένα κοντινό μπουφέ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για σερβίτσια-κειμήλια που ίσως να διαθέτετε, τα οποία το πιο πιθανόν να σκονίζονται σε κάποιο ντουλάπι σας. Δώστε στο σερβίτσιο σας μια ευκαιρία να λάμψει!

 

#4 Μιμηθείτε το αγαπημένο σας εστιατόριο


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo4


Πως θα σας φαινόταν να δειπνείτε σε ένα χώρο του σπιτιού σας, που να μοιάζει στο αγαπημένο σας εστιατόριο; Υπέροχο αλλά και δύσκολο φαντάζομαι θα είναι η απάντηση σας. Επειδή λοιπόν δεν είναι τόσο εύκολη η συγκεκριμένη μίμηση, εφαρμόστε συγκεκριμένα εύκολα tips στο χώρο σας όπως να κρατάτε τα φώτα σας χαμηλά – ώστε να δημιουργείτε και μια ρομαντική ατμόσφαιρα που θα κάνει κάθε γεύμα σας μια ξεχωριστή περίσταση, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αντιγράψετε τα διακοσμητικά που ίσως έχει πάνω το τραπέζι του εστιατορίου, όπως για παράδειγμα μια σύνθεση με κεριά ή λουλούδια. Τέλος, μπορείτε να μιμηθείτε τον τρόπο που στρώνουν το σερβίτσιο τους καθώς και τον τρόπο που το διακοσμούν!

 

#5 Προσθέστε έναν Πολυέλαιο


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo5


Γιατί τι είναι μια τραπεζαρία χωρίς έναν μεγάλο glamorous πολυέλαιο που κανείς δεν θα ξεχάσει; Επενδύστε σε ένα τέτοιο φωτιστικό και κρεμάστε τον ακριβώς πάνω από το τραπέζι σας. Θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται στιγμιαία, με μια μόνο κίνηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τον κατάλληλο για το χώρο σας, είτε κλασσικός, είτε πιο μοντέρνος, ένας πολυέλαιος είναι ότι πρέπει για την πλειοψηφία των τραπεζαριών, ιδιαιτέρως εάν το δωμάτιο είναι ψηλοτάβανο ή αποκομμένο από το υπόλοιπο σπίτι. Για εσάς που πιστεύετε ότι ένα τέτοιο φωτιστικό στοιχίζει ακριβά, μπορώ να πω ότι στις μέρες μας μπορείτε να βρείτε πληθώρα υπέροχων πολυελαίων σε αρκετά χαμηλές τιμές.

 

#6 Δώστε έμφαση σε έργα τέχνης


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo6


Μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε την τραπεζαρία σας προσθέτοντας μια πιο καλλιτεχνική πινελιά στο χώρο. Είτε δημιουργώντας μια σύνθεση με πολλούς διαφορετικούς πίνακες στο τοίχο – ή και στο πάτωμα, είτε επιλέγοντας ένα μεγάλο έργο τέχνης. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και επιλέξτε έργα που ταιριάζουν με το χώρο αλλά και την προσωπική σας αισθητική. Οι διακοσμητικές αυτές παρεμβάσεις θα ολοκληρώσουν τον χώρο σας και θα προσθέσουν έξτρα αισθητική και προσωπικότητα. Σκεφτείτε επιπλέον ότι με το να κρεμάσετε πίνακες στην τραπεζαρία σας, τα πολλά άλλα διακοσμητικά θα είναι περιττά έτσι θα κερδίσετε και σε οικονομία.

 

#7 Βρείτε το τέλειο χαλί


pos na kanete tin trapezaria sas na fainetai akrivi photo7


Ένα όμορφα σχεδιασμένο χαλί είναι ό τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα δωμάτιο. Προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και φυσικά διακοσμεί ιδανικά μια τραπεζαρία. Προσαρμόστε το χαλί σας στο στυλ του υπόλοιπου χώρου, κλασσικό, bohemian, minimal ή μοντέρνο και αποχρώσεις που είτε θα δίνουν ζωντάνια σε ένα σχετικά άχρωμο δωμάτιο ή θα συμπληρώνουν διακριτικά μια έντονα διακοσμημένη τραπεζαρία. Τέλος, μη ξεχνάτε τον πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό κλασσικού και μοντέρνου, τοποθετώντας κάτω από μια μοντέρνα τραπεζαρία ένα κλασσικό περσικό (μπορντοροδοκόκκινο :P ) χαλί για παράδειγμα.

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Τον προηγούμενο μήνα οι ταμίες μιας γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ έκαναν κινητοποίηση για να ενημερώσουν τους πελάτες για την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση των αυτόματων ταμείων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μέσα στην επόμενη τριετία απειλούνται 2.000 θέσεις εργασίας. Στα αυτόματα ταμεία, ο πελάτης περνάει ο ίδιος τα είδη που έχει αγοράσει από έναν σαρωτή.

Υπάρχει βέβαια και ένας ταμίας που εποπτεύει και επεμβαίνει αν γίνει κάποιο λάθος αλλά αντιστοιχεί σε 8 ή 10 αυτόματα ταμεία.

Ο επόμενος υπολογιστής που θα αγοράσετε ίσως να έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ρομπότ. Εταιρείες κολοσσοί χρησιμοποιούν ρομπότ για τη μείωση του κόστους αλλά και για την ταχύτερη ανάπτυξη τους. Έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η χρήση των ρομπότ επεκτείνεται σε πολλές επιχειρήσεις. Ακόμη και η αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut χρησιμοποιεί ρομπότ για να παίρνουν παραγγελίες σε εστιατόρια της στην Ασία. Γενικά τα αυτόματα συστήματα ή ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πολλές από τις σημερινές θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν στο κοντινό μέλλον με κάποιο ρομπότ.

 

robot apeiloun tis theseis ergasias photo2

 

Η λέξη ρομπότ εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θεατρικό έργο R.U.R που παρουσιάζει ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει ανθρωπόμορφες αυτόματες μηχανές.

Θα πρέπει να χαιρόμαστε που η τεχνολογική πρόοδος εκχωρεί στα ρομπότ τις πιο επίπονες και πιο βαρετές εργασίες ή θα πρέπει να ανησυχούμε για τις θέσεις εργασίας; Η επίπτωση της χρήσης των ρομπότ πάνω στην απασχόληση είναι ένα θέμα χρόνιας διαμάχης ανάμεσα στους εργατολόγους και τους ειδικούς της τεχνολογίας. Δεν απειλούνται μόνο ανειδίκευτοι εργάτες αλλά και κάθε είδους επαγγελματίες. Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η αυτοματοποίηση θα τονώσει την παραγωγικότητα και αυτό θα αποτελέσει το αντίβαρο στις οικονομικά ασθενείς χώρες. Σε αρκετές εργασίες όμως θα ήταν καλύτερο χρησιμοποιούνται ρομπότ. Για παράδειγμα σε δύσκολες εργασίες που μπορεί να απειλούν ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων.

 

robot apeiloun tis theseis ergasias photo3

 

Παρατηρείται ότι η πρόοδος καταστρέφει πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Επίσης από τα οφέλη των ρομπότ κερδίζουν αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και όχι εκείνοι που τα δουλεύουν. Δυστυχώς η αλματώδης άνοδος της παραγωγικότητας όχι μόνο δεν έχει μειώσει το χρόνο εργασίας ή έχει αυξήσει την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, αλλά έχει αμφισβητήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων που έχουν κερδηθεί με πολλούς αγώνες. Επίσης έχει οδηγήσει σε σύγκρουση τις κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα η εισαγωγή αυτόματων μηχανών συναλλαγών στις τράπεζες βοηθάει τους πολυάσχολους πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά παράλληλα οδηγεί στη μείωση θέσεων εργασίας στις τράπεζες.

Η τεχνολογία είναι το μέλλον, αλλά στέλνει τους εργαζόμενους σε ένα σκοτεινό παρελθόν, όπως τον 19ο αιώνα σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι εργάτες κατέστρεφαν τις μηχανές που τους έβγαζαν στην ανεργία. Σήμερα φτάσαμε στο ευρωκοινοβούλιο κάποιοι θέλουν να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα ασφάλισης στα ρομπότ . Η καινοτομία και η πρόοδος είναι καλά πράγματα αλλά όταν τα ελέγχουν άπληστοι άνθρωποι γίνονται καταστροφικά. Δεν μπορούμε να μη συλλογιστούμε τις εκατομμύρια οικογένειες που μένουν απροστάτευτες απέναντι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Τι νόημα έχει να αυξάνεται ο παγκόσμιος πλούτος αλλά να ωφελείται μόνο το 1% και να γίνεται ολοένα και πιο δυστυχισμένο το υπόλοιπο 99%;

 

 

Από την Φαίη Σπυριδάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Όλοι έχουμε άγχος πριν το πρώτο ραντεβού με κάποιον! Καταρχάς, μόλις σιγουρευτείς, το ανακοινώνεις ψιθυριστά στην κολλητή σου. Και την ξορκίζεις να μην πει σε κανέναν τίποτα “για να μην το γρουσουζέψει”, “γιατί κανένας άλλος δεν το ξέρει, μόνο εσύ”, “γιατί δεν ξέρει τι θα γίνει” και διάφορα τέτοια. Βέβαια, ανακαλύπτεις ότι όλοι το ξέρουν, αλλά απλά φρικάρεις στην ιδέα ότι μπορεί να το συζητάνε μεταξύ τους όταν εσύ λείπεις.

Στην αρχή είσαι πολύ ενθουσιασμένη. Και απολύτως αισιόδοξη! Είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Τέλεια. Συγκλονιστικά, γιατί ακούει και το Σύμπαν! Μετά, όμως, αλλάζουν κάπως απότομα τα συναισθήματα... Η ώρα πλησιάζει... Αρχίζει το άγχος!!

Μιλάς για ώρες με την κολλητή σου για το τι θα φορέσεις, ίσως τηλεφωνήσεις και μια άλλη φίλη σου, και μια άλλη, και μια άλλη... και πάει λέγοντας! Τελικά δεν ακούς καμία, φοράς αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις και αρχίζεις να βάφεσαι για μία ώρα περίπου. Γενικότερα ετοιμάζεσαι για ένα τρίωρο.

Είσαι τρομοκρατημένη του κερατά και ξεκινάει η κρίση πανικού... Κι αν δεν του αρέσω; Κι αν δεν ταιριάζουμε; Κι αν δεν έχουμε τι να πούμε; Είμαι ωραία; Μήπως είναι πολύ κοντό; Μήπως με περάσει για “μπιπ”; Μήπως να φορέσω το άλλο; Μήπως βάφτηκα πολύ; Πόσα λεφτά να πάρω μαζί μου; Είμαι ωραία; Κι αν δεν του αρέσω; Πετάνε τα ψωμάκια; Το προγούλι; Έχω παχύνει... έχω κυτταρίτιδα... Χάλια είμαι.

Δεν είναι να βρίσκεται κάποιος δίπλα σου λίγο πριν φύγεις. Θα τον φρικάρεις! Και τα νευράκια σου... στο όριο! Μάταια προσπαθούν να σε χαλαρώσουν... Που και που καταφέρνεις να επιβληθείς στον εαυτό σου και μετά ξανά από την αρχή...

Καμία, σχεδόν, γυναίκα δεν είναι ποτέ ο εαυτός της στο πρώτο ραντεβού. Στην πραγματικότητα παίζει ένα ρόλο που οι φίλοι της ποτέ δεν είχαν δει. Κι όσες φορές η πρώτη συνάντηση κατέληγε σε σχέση, πάντα κατέληγε και σε χωρισμό, γιατί αργά η γρήγορα ο πραγματικός εαυτός έκανε την εμφάνισή του.

 

prwto rantevou odigies xrisis photo2

Έτσι, φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε.. Γιατί, ενώ φαίνεται πως πάνε καλά τα πράγματα, τελικά βγαίνουμε σε αδιέξοδο; Το πρώτο ραντεβού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες γι’ αυτό σας καλό θα είναι να ακολουθήσετε την καλύτερη συνταγή για ένα επιτυχημένο ραντεβού που αναφέρεται παρακάτω:


1.   Η πρώτη εικόνα είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη του ραντεβού, γι' αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε την υγιεινή και την εμφάνισή σας. Προσοχή το αποτέλεσμα να μην είναι επιτηδευμένο. Αφήστε τα στημένα μαλλιά και τα πολύ στενά ρούχα. Θυμηθείτε ότι στους άντρες αρέσει το επιμελώς ατημέλητο look και το καλοκαίρι η εμφάνισή μας να είναι πιο ανέμελη.

2.   Προτιμήστε το ντύσιμό σας να είναι sexy chic. Το υπερβολικά αισθησιακό δεν θα κάνει καλή εντύπωση. Όσο πιο casual το ντύσιμο, τόσο το καλύτερο! Αξίζει να σημειωθεί πως το ρούχο εξαρτάται και από το μέρος που θα γίνει το ραντεβού. Αν όμως δεν έχετε κανονίσει το πού θα πάτε, μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι ένα στενό μαύρο παντελόνι και μια μπλούζα που θα αναδεικνύει το καλύτερο σημείο στο σώμα σας.

3.   Έχετε υπόψη σας ότι οι άντρες γενικά προτιμούν το ελαφρύ μακιγιάζ που απλά τονίζει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας. Αποφύγετε λοιπόν τις πολλές στρώσεις make up και τα έντονα μάτια και χείλη, τονίστε μόνο το ένα χαρακτηριστικό από τα δύο, το δυνατότερο!

 

prwto rantevou odigies xrisis photo3

 

4.   Να είστε χαμογελαστές και ευχάριστες για να του δείχνετε ότι περνάτε καλά μαζί του και να δίνετε κίνητρα για συζήτηση, σπάζοντας τον πάγο μεταξύ σας. Προσπαθήστε να μην κάθεστε αμίλητες λόγω αμηχανίας.

5.   Μοιραστείτε μαζί του διασκεδαστικά περιστατικά και χιουμοριστικές ιστορίες σα να μιλούσατε με φίλους σας για να νιώσετε και οι δύο πιο άνετα. Φυσικά δεν εννοούμε ανέκδοτα με ξανθές ή σόκιν!

6.   Σε κάποιες φάσεις αφήστε τη γλώσσα του σώματος να μιλήσει για εσάς. Θα δείξετε άνετες και αυθόρμητες. Σημειώστε ότι προσέχουν κάθε σας κίνηση, ακόμη και τη στάση του σώματος και σε καμία περίπτωση δεν τους αρέσει να διακρίνουν αμηχανία ή άβολη στάση.

7.   Να είστε ο εαυτός σας, ώστε να καταλάβει από την αρχή με τι άτομο έχει να κάνει και να είστε ειλικρινείς. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα αποκαλύψετε τα πάντα.

8.   Δώστε του την ευκαιρία να μιλήσει για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά του και δείξτε ενδιαφέρον για όσα σας λέει, ακόμη κι αν πράγματι δε σας νοιάζουν.

9.   Η προσοχή σας θα πρέπει να είναι στραμμένη επάνω του και να μην ανταλλάσσετε μηνύματα με την κολλητή σας. Θα είναι αγενές και δεν θα κάνει καλή εντύπωση.

10. Να μιλάτε όμορφα κι ευγενικά όπως αρμόζει στη γυναικεία εκλεπτυσμένη φύση. Τέτοιοι τρόποι σπανίζουν στις μέρες μας και ο αντρικός πληθυσμός τους εκτιμά ιδιαίτερα.

 

prwto rantevou odigies xrisis photo4

 

11. Γενικά είναι σημαντικό η όλη στάση και συμπεριφορά σας να αποπνέει θηλυκότητα και αισθησιασμό προκειμένου να γοητεύσετε κάποιον. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε το ραντεβού του να μοιάζει με συνάντηση με τον κολλητό του.

12. Εάν καπνίζετε ή αγαπάτε το ποτό θα ήταν προτιμότερο να μην το παρακάνετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να τον ξενερώσετε ή να γελοιοποιηθείτε.

13. Θυμηθείτε ότι συζητήσεις για προβλήματα κάθε τύπου ή για τους πρώην σας δεν είναι ό,τι καλύτερο στα πρώτα ραντεβού. Η μιζέρια και ο ρόλος του ψυχολόγου δεν αρέσει σε κανέναν.

14. Μη δώσετε την εντύπωση ότι είστε έτοιμες να πληρώσετε το λογαριασμό, ούτε όμως και να σπεύσετε να βγάλετε το πορτοφόλι σας. Να αφήσετε την δυνατότητα στον άλλον να το διαχειριστεί και να του πείτε: “είσαι σίγουρος; εγώ θέλησα να πληρώσω τα μισά”. Αν εκείνος επιμείνει, να τον αφήσετε να πληρώσει.

15. Οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες με αέρα, προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, οπότε φροντίστε να δείχνετε την αυτοεκτίμηση που διαθέτετε και μη δίνετε την εντύπωση της "εύκολης ή απελπισμένης", ή ακόμη και το «θύματος», σε όποια φάση κι αν βρίσκεστε.

16. Ζήστε τη στιγμή και μην προτρέχετε μιλώντας για το μέλλον ή την ανάγκη σας να παντρευτείτε άμεσα. Ο γάμος και τα παιδιά φρικάρουν τους άντρες και τους απομακρύνουν.


Το ραντεβού είναι μία πολύ όμορφη στιγμή, γι' αυτό το λόγο φροντίστε να περάσετε ευχάριστα και να μην προσποιείστε κάτι που δεν είστε στην πραγματικότητα. Οι άντρες αγαπούν τον αυθορμητισμό και την εξερεύνηση της άγνωστης μυστηριώδους προσωπικότητας.

Και καλή σας επιτυχία!!!

 

Από την Νιόβη Τσοχαταρίδου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας


Βιβλίο... Μία λέξη, χίλιες σκέψεις!!! Τι πιο σημαντικό από τον εορτασμό της πηγής της γνώσης, της κουλτούρας και της έκφρασης-επικοινωνίας! Η ημερομηνία της 23ης Απριλίου επελέγη για πρώτη φορά το μακρινό 1925 από βιβλιοπώλες της Καταλονίας επειδή συνέπιπτε με την ημερομηνία θανάτου του Θερβάντες. Το 1995, η Unesco καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, επειδή συμπίπτει με τον θάνατο και ενός άλλου κλασικού των διεθνών γραμμάτων, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Η Ημέρα Βιβλίου 2017 βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο οργανώνει σειρά δράσεων σε όλη την επικράτεια, του υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στήνει μια γιορτή αφιερωμένη στην λογοτεχνία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έχουν πρόσβαση στον κόσμο του βιβλίου με εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, τη σκυτάλη παίρνει ο δήμος Αθηναίων, που γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, έναν χρόνο πριν γίνει η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Στίχοι από τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού και από την «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με τη φωνή της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου και του Χρήστου Λούλη αντιστοίχως, θα ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ενώ στίχοι από την «Κίχλη» του Γιώργου Σεφέρη θα εμφανίζονται στις 22 και 23 Απριλίου σε πίνακες και οθόνες της Αττικό Μετρό, του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και του λιμανιού του Πειραιά.

 

pagkosmia imera vivliou 2017 drwmena kai ekdilwseis photo2


ΑΘΗΝΑ

Την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84», ο Γιάννης Τροχόπουλος, ο επικεφαλής της διοργάνωσης Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, θα μιλήσει για τον σχεδιασμό, τις προκλήσεις και τις προσδοκίες που δημιουργεί η μεγάλη διεθνής διοργάνωση.

Στο Επιγραφικό Μουσείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και συζητήσεις με αναγνωρισμένους συγγραφείς της νέας γενιάς, ενώ το απόγευμα της Κυριακής στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών, που θα διαβαστούν από ηθοποιούς και από συγγραφείς.

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ανοίγει τις πύλες της με εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και αναγνώσεις παιδικών βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων. Οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση της Documenta 14. Παράλληλα, ο Φάρος των Τυφλών της Ελλάδος θα ξεναγήσει τους επισκέπτες του στη Βιβλιοθήκη Braille και στο Μουσείο Αφής που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του, ενώ θα ακουστούν αποσπάσματα βιβλίων από τυφλούς και βλέποντες αναγνώστες.

Το βράδυ της ημέρας αυτής, που είναι αφιερωμένη στο Βιβλίο, η Ταινιοθήκη κάνει ένα αφιέρωμα με ταινίες άμεσα συσχετισμένες με αυτό όπως η αποκατεστημένη ταινία «Δάφνις και Χλόη» με μουσική των Πλατύραχου, Λογιάδη, «Το Χάππυ Νταίη» του Παντελή Βούλγαρη, «Το μόνο της ζωής μου ταξίδιον» του Λάκη Παπαστάθη, «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Όσο για τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Διαβάζω για τους άλλους», με την ενεργή συμμετοχή πολλών εθελοντών, η ανάγνωση βιβλίων φτάνει σε ανθρώπους ηλικιωμένους, παιδιών σε ορφανοτροφεία και σε ομάδες ανθρώπων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην ανάγνωση κειμένων.


ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες δράσεις όμως οργανώνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τα ΔΗΠΕΘΕ και τις βιβλιοθήκες.

Το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει, στον αίθριο χώρο έξω από το Βασιλικό Θέατρο τους «'Αθλιους» και το κουκλοθέατρο «Το δώρο».

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου διοργανώνει μια περιπατητική δράση με σημεία- σταθμούς όπου οι ηθοποιοί θα διαβάζουν βιβλία με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας θα πραγματοποιήσει ανοιχτά προς το κοινό θεατρικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης την Κυριακή 23 Απριλίου, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελιάς. Στις δράσεις θα συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά με το σύνθημα ΑΥΤΟΣΧΕδιαβάΖΩ.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου με μια επιλεγμένη ομάδα καλλιτεχνών θα επισκεφθεί το ορφανοτροφείο και το κέντρο φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες της πόλης την Κυριακή 23 Απριλίου και την Τετάρτη 26 Απριλίου θα πραγματοποιήσει μια πειραματική performance ανοιχτού χώρου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα την Κυριακή 23 Απριλίου έκθεση θεατρικού βιβλίου και παράλληλα στον ίδιο χώρο θα γίνεται ανάγνωση από ηθοποιούς βιβλίων Γιαννιωτών συγγραφέων.

Τέλος, στο Ηράκλειο Κρήτης η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου Κρήτης, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, θα οργανώσει αναγνώσεις σε ΚΑΠΗ του Δήμου ενώ το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου διοργανώνει Λογοτεχνικό Αναλόγιο στις εγκαταστάσεις της. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (μουσικούς, θεατρικές ομάδες, λέσχες ανάγνωσης και γραφής, λογοτέχνες) θα αναγνωστούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τη δωδεκανησιακή, την ελληνική και την παγκόσμια πεζογραφία.

 

pagkosmia imera vivliou 2017 drwmena kai ekdilwseis photo3

 

Και τέλος μην ξεχνάμε πως μια πόλη της Ελλάδας μας, η Αθήνα, θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018!

«Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»

Την Κυριακή, έναν χρόνο πριν η Αθήνα φιλοξενήσει για ένα ολόκληρο έτος – με τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων της πρωτεύουσας – την παγκόσμια παραγωγή του βιβλίου, με την παρουσία συγγραφέων, εκδοτών, βιβλιοθηκονόμων, αλλά και καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, κομιξάδων και μουσικών, ο δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μία σειρά δράσεων.

Στίχοι από τη «Γυναίκα της Ζάκυθος», του Διονυσίου Σολωμού και από την «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με τη φωνή της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου και του Χρήστου Λούλη αντιστοίχως, θα ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ενώ στίχοι από την «Κίχλη» του Γιώργου Σεφέρη θα εμφανίζονται στις 22 και 23 Απριλίου σε πίνακες και οθόνες της «Αττικό Μετρό», του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και του λιμανιού του Πειραιά.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων φιλοδοξούν αυτός ο εορτασμός να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που, στις μέρες μας, παραμελούνται όσο ποτέ άλλοτε.

 

Από την Νιόβη Τσοχαταρίδου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το να κάνετε ντους με το λάθος τρόπο μπορεί να αποβεί μοιραίο για το δέρμα σας! Ναι καλά ακούσατε – το μπάνιο σας μπορεί να σας βλάψει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσετε και να αποφύγετε ορισμένα σοβαρά σφάλματα.

Αφού διαβάσετε τα παρακάτω, θα παρατηρήσετε ότι πολλά από τα λάθη που περιγράφονται, συμβαίνουν και στη δική σας μπανιέρα. Έπειτα, μια γρήγορη έρευνα στις συνήθειες καθαριότητας των ανθρώπων γύρω σας μπορεί να δείξει ότι στην καλύτερη δεν είναι αρκετά ικανοποιητικές και - στη χειρότερη - καταστροφικές για το δέρμα και τα μαλλιά τους. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, όλοι, λίγο ή πολύ, πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες καθαρισμού μας άμεσα.


Διαβάστε λοιπόν τις παρακάτω συνήθειες που μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά σας!

 


#1 Χρησιμοποιείτε καυτό νερό!

Ενώ ένα ιδιαιτέρως ζεστό μπάνιο μπορεί προσωρινά να σας χαλαρώνει, μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα μικρό χάος στο δέρμα σας και είναι ένα από τα σοβαρότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι. Νιώθετε το δέρμα σας πιο σφιχτό μετά από ένα καυτό ντους; Αυτό συμβαίνει γιατί όλη η υγρασία του φεύγει από τους πόρους σας και αφήνει το δέρμα σας ξερό και θαμπό.
Προτιμήστε λοιπόν ένα χλιαρό μπάνιο. Βέβαια, περιστασιακά μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσουν οι μύες σας, αλλά στην συνέχεια φροντίστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα στο σώμα σας!

 


#2 Βρίσκεστε στη μπανιέρα για αρκετό χρονικό διάστημα

Το να κάνετε μπάνιο για πάρα πολύ ώρα είναι πρώτον σπατάλη νερού και δεύτερον όχι και τόσο βοηθητικό για το δέρμα σας. Ενώ το καυτό νερό είναι πραγματικά επικίνδυνο, το να περνάτε αρκετή ώρα κάτω από το νερό μπορεί να έχει επίσης αρνητικές συνέπειες για το δέρμα σας.

 


#3 Χρησιμοποιείτε υπερβολικές ποσότητες προϊόντων καθαρισμού

Ίσως θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, ειδικά εάν αυτά είναι κοινά οικονομικά προϊόντα του εμπορίου. Τα περισσότερα σαμπουάν και αφρόλουτρα περιέχουν ένα συστατικό που λέγεται λαυρυλοθειικό νάτριο (sodium lauryl sulfate). Το συστατικό αυτό είναι πολύ σκληρό καθαριστικό το οποίο απογυμνώνει το δέρμα από τα έλαια και την υγρασία του. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή αφρόλουτρα στο μέγεθος ενός κέρματος, το οποίο θα είναι αρκετό για τον καθαρισμό σας.

 


#4 Αφήνετε τα προϊόντα καθαρισμού πολλή ώρα στο σώμα σας

Αν πιστεύετε ότι με το να αφήνετε αρκετή ώρα το σαμπουάν ή το αφρόλουτρο πάνω σας, θα καταφέρετε έναν πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Το δέρμα σας χρειάζεται λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να καθαριστεί με τη βοήθεια ενός προϊόντος. Με το να τα αφήνετε περισσότερο, ξεραίνετε και ερεθίζετε το σώμα σας.

 


#5 Χρησιμοποιείτε σφουγγάρια που αποτελούν πηγές μικροβίων

Πολλές φορές τα σφουγγάρια χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Φροντίστε να αλλάζετε τα σφουγγάρια σας πολύ συχνά και να τα καθαρίζετε μετά από κάθε ντους. Αν απολαμβάνετε την απολέπιση με κάποιο προϊόν, πιο υγιεινό θα ήταν να χρησιμοποιείται ένα scrub σώματος ή μια πάνινη πετσέτα καθαρισμού την οποία μπορείτε να πλένετε στο πλυντήριο!

 


#6 Κάνετε μπάνιο πάρα πολύ συχνά

Νιώθετε ότι θα είστε πιο καθαροί αν κάνετε μπάνιο κάθε μέρα; Καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε. Το καθημερινό ντους δεν είναι πάντα απαραίτητο, εκτός κι αν πήγατε γυμναστήριο ή κάνατε μια δραστηριότητα που επηρέασε την καθαριότητα του σώματός σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά, όσο λιγότερο τα λούζετε, τόσο πιο υγιή θα είναι. Καλό θα ήταν, αν τα μαλλιά σας λαδώνουν εύκολα να τα λούζετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αν πάλι έχετε ξηρά ή σγουρά μαλλιά μια ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

 

 

#7 Σκουπίζεστε πολύ δυνατά

Αφού τελειώσετε το μπάνιο, αποφύγετε να σκουπιστείτε με υπερβολική δύναμη με σκοπό να στεγνώσετε γρήγορα. Αφού αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η πετσέτα να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα σας. Αντί λοιπόν να τρίβετε με δύναμη την πετσέτα πάνω σας, ταμπονάρετέ την απαλά στο δέρμα σας.

 

 

#8 Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα

Είναι ανάγκη να ενυδατώνετε το δέρμα σας ενώ είναι ακόμη νωπό. Αμέσως μετά το ντους, το σώμα σας είναι εμποτισμένο με νερό, αλλά μόνο για λίγα λεπτά, αφού μετά το νερό εξατμίζετε. Αν θέλετε να αποτρέψετε την εξάτμισή του, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο σας ή ενναλακτικά χρησιμοποιείστε την όσο είστε μέσα στη μπανιέρα. Το δέρμα σας έτσι θα την απορροφήσει καλύτερα και μετά το μπάνιο θα φαίνεται πιο νεανικό και υγιές!

 


Λίγα Tips για να Αναβαθμίσετε το Ντους σας


Τώρα που γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, διαβάστε ορισμένες συμβουλές που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας στη μπανιέρα!

 • Κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, αφού καθαρίσετε το δέρμα σας με το αφρόλουτρό σας, εφαρμόστε ένα scrub βασισμένο σε έλαια το οποίο θα συμβάλει στην σίγουρη ενυδάτωσή σας.
 • Καλό θα ήταν να επιλέγεις προϊόντα καθαρισμού χωρίς λαυρυλοθειικό νάτριο τα οποία μπορείς να βρεις στα ράφια των φαρμακείων. Μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο αλλά το αξίζουν.
 • Το conditioner είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου, αλλά για να πετύχεις ακόμη περισσότερη απαλότητα και λάμψη, δοκίμασε να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου μια χειροποίητη μάσκα πριν τα λούσεις. Μια υπέροχη και πανεύκολη λύση είναι να απλώσεις στα μαλλιά σου μια μεγάλη δόση οργανικού λαδιού καρύδας η οποία θα τα θρέψει και θα τα δυναμώσει!

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery