Suntown Magazine | Γυναικείο Περιοδικό - Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 21:37

Γιορτινή Μελαγχολία - Christmas Blues

Τι σκεφτόμαστε όταν ακούμε τη λέξη «Χριστούγεννα»? Σίγουρα θαλπωρή, ζεστασιά, στολίδια, φωτάκια και άλλα όμορφα πράγματα που συνθέτουν την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έρευνες, τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου με τον υψηλότερο δείκτη εμφάνισης κατάθλιψης. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? 
 
giortini melagxolia1 
 
 Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την ψυχολογία μας κατά την περίοδο των γιορτών και δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε αυτές τις ημέρες  χαράς και αγάπης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ένα σημαντικό τμήμα των ανθρώπων που βιώνει κατάθλιψη κατά την εορταστική περίοδο νιώθει πιεσμένο λόγω της εμπορευματοποίησης των εορτών, καθώς θεωρεί πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στην ολοένα και αυξανόμενη τάση για ακριβά δώρα και εξόδους με φιλικά πρόσωπα, ενώ άλλοι, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θεωρούν πως δεν πραγματοποίησαν όσα ήθελαν, επομένως δεν μπορούν να θέσουν στόχους για την χρονιά που έρχεται. Ωστόσο, η διαδικασία απολογισμού ελλοχεύει κινδύνους: Το άτομο μπορεί να αρχίσει να συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους, νιώθοντας ανεπαρκής ως προς τους στόχους που ενδεχομένως είχε θέσει, θεωρώντας πως οι υπόλοιποι γύρω του βρίσκονται σε καλύτερη θέση. 
 
    Άλλοι άνθρωποι φαίνεται πως φοβούνται τα Χριστούγεννα, λόγω του ενδεχομένου να βρεθούν με μέλη της οικογένειας, γνωστούς και συναδέλφους σε κοινωνικές εκδηλώσεις, χωρίς όμως να έχουν πραγματικά την διάθεση να συναναστραφούν μαζί τους. Υπάρχει βέβαια και μερίδα του πληθυσμού, η οποία αισθάνεται μοναχικά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ή ακόμη και την εργασία τους.
 
     Πώς όμως θα «επιβιώσεις» κατά την περίοδο των εορτών?
 
1. Θέσε όρια. Επίλεξε τόσο το ποσό των χρημάτων που μπορείς να διαθέσεις για δώρα, όσο και τις κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες θέλεις πραγματικά να παραστείς. 
2. Μην απατάσαι από την «τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα» που προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θέσε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς θα περάσεις τις γιορτές και απόλαυσε τις στιγμές!
3. Μην σκέφτεσαι ξανά και ξανά όσα θεωρείς εσύ ως αποτυχίες. Εάν θεωρείς πως κάτι δεν πήγε όπως θα ήθελες, εστίασε στο πώς θα μπορείς να κάνεις εφικτούς τους στόχους σου την καινούργια χρονιά
4. Μην μένεις κλεισμένος στο σπίτι. Μία συνάντηση με φίλους, συγγενείς ή μία απλή βόλτα μπορούν να σε κάνουν να αλλάξεις διάθεση! 
5. Μην κάνεις πράγματα μόνο και μόνο επειδή νιώθεις υποχρέωση. Επίλεξε δραστηριότητες που πραγματικά σε ευχαριστούν, με ανθρώπους που πραγματικά εκτιμάς.
6. Think positive! Κλισέ, το ξέρω, ωστόσο ο τρόπος που σκέφτεσαι επηρεάζει και την ψυχολογία σου.
7. Εάν είσαι μόνος τα Χριστούγεννα και νιώθεις πως η διάθεση σου έχει φτάσει στο ναδίρ, τηλεφώνησε σε ένα πρόσωπο που το εμπιστεύεσαι και το αγαπάς. Πάντα υπάρχουν άτομα πρόθυμα να σε στηρίξουν και να σε ακούσουν.
8. Μην κρατάς τα αρνητικά σου συναισθήματα για τον εαυτό σου.   Μπορεί εσύ να νιώθεις κούραση ή απογοήτευση, ωστόσο είναι πιθανό οι γύρω σου να μην έχουν αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος και να αδυνατούν να σε στηρίξουν κατάλληλα.
 
giortini melagxolia2
 
 
 Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να εντοπίζουμε τους παράγοντες που μας προκαλούν δυσφορία κατά τη διάρκεια των εορτών. Έτσι θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε καλύτερα! 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας
Κατηγορία Ψυχολογία
Το κόκκινο χρώμα αποτελεί σχεδόν συνώνυμο των χειμερινών γιορτών, ενώ τα  κόκκινα τολμηρά χείλη,  βρίσκονται πάντα στις κορυφαίες επιλογές κάθε γυναίκας για τις γιορτινές αυτές μέρες. Ωστόσο, όπως και ένα LBD, δεν αποτελεί αποκλειστικά μια χειμωνιάτικη επιλογή, αλλά μια must επιλογή για κάθε βραδινή και επίσημη έξοδο. 
 
Η burlesque χορεύτρια Dita Von Teese εξήρε τα τολμηρά χείλη στους New York Times, με τα εξής λόγια: "Heels and red lipstick will put the fear of God into people". Όσο ακραία και αν φαίνεται μια τέτοια δήλωση, γυναίκες, όπως η Marilyn Monroe ή η Rita Hayworth, έχουν στιγματίσει την ιστορία του cinema με τα κατακόκκινα χείλη τους και την μοναδική σέξυ εμφάνισή τους. 
 
Ωστόσο, προκειμένου το αποτέλεσμα να απογειώσει μια γυναικεία εμφάνιση, θα πρέπει να αποφευχθούν κάποια από τα πιο συνηθισμένα  ατοπήματα τα οποία συχνά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. 
Πρώτα-πρώτα κάθε γυναίκα είναι μοναδική και γι’ αυτό θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο προκειμένου να δοκιμάσει ποια απόχρωση αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ταιριάζει στην επιδερμίδα της. οι αποχρώσεις είναι τόσες πολλές, από πορτοκαλί και ροζ μέχρι cool bluish-reds. Έτσι, ένας ασφαλής και γενικός κανόνας, είναι πως οι γυναίκες με ανοιχτό τόνο επιδερμίδας θα πρέπει να επιλέγουν καθαρούς τόνους του κόκκινου χρώματος, ενώ μεσαίας απόχρωσης επιδερμίδες, θα πρέπει να επιλέγουν τόνους του ροζ. Αντιστοίχως για τις πιο σκούρες επιδερμίδες, θα πρέπει να επιλέγουν πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, κυρίως wine- colored αποχρώσεις, όπως το Βurgundy ή το Maroon. Η χρήση ενός lip liner- της σωστής απόχρωσης- επιβάλλεται για γεμάτα, κόκκινα χείλη, που θα μετατρέψουν το κορίτσι της διπλανής πόρτας στην απόλυτη femme fatale της βραδιάς.
 
Όσο και αν θαυμάζουμε τις YSL εμφανίσεις με τα έντονα μάτια και τα έντονα κόκκινα χείλη, ο γενικός κανόνας είναι το υπόλοιπο μακιγιάζ να είναι διακριτικό, σε αποχρώσεις φυσικές του δέρματος, το οποίο μπορεί να συμπληρώσει μια σκιά ή μια μάσκαρα σε καφέ απόχρωση. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην φροντίδα της επιδερμίδας καθώς και η παραμικρή ατέλεια μπορεί να χαλάσει το συνολικό αποτέλεσμα.
 
Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, η επιλογή ενός black eye liner στο επάνω βλέφαρο θεωρείται ιδανική, και απογειώνεται με ένα έντονο Black Cat Eye, με καλοσχηματισμένο και έντονο μαύρο αποτέλεσμα.
 
 red lipstick2
 
Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποφύγουμε trashy εμφανίσεις, θα πρέπει η συνολική μας εικόνα να υποστηρίζει το μακιγιάζ που έχουμε επιλέξει. Έτσι, όταν επιλέγουμε ένα red lipstick, σε γενικές γραμμές το σημαντικό είναι να ακολουθούμε μινιμαλιστικές επιλογές στο ντύσιμό μας, αποφεύγοντας επιλογές όπως animal print υφάσματα ή έντονα χρώματα- κυρίως σε ροζ αποχρώσεις- στα ρούχα.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα χρώματα που επιλέγουμε αντανακλούν την διάθεσή μας, αλλά ταυτοχρόνως μπορούν να αλλάξουν και το πώς αισθανόμαστε, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή μας. Έτσι το κόκκινο χρώμα είναι εκείνο το χρώμα το οποίο διεγείρει πιο έντονα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού, του πάθους αλλά  και της γοητείας, σε κάθε ηλικία μιας γυναίκας. Στις χειμερινές εορταστικές ημέρες, όπως και κάθε άλλη εποχή, θα πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να αφιερώνουμε λίγο παραπάνω χρόνο προκειμένου να χαρίζουμε το πιο όμορφο, τολμηρό και κατακόκκινο χαμόγελό μας.  
 
Προσθέστε το σχόλιό σας
Κατηγορία Ομορφιά
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 09:09

Βρήκαμε τα πιο hot κομμάτια της σεζόν!

Για τον χειμώνα του '16 αναβιώνουν τα 80’s (μεταλιζέ υφάσματα, παγέτες και lurex). Κομμάτια που ήταν πολύ δημοφιλή τον προηγούμενο χειμώνα, όπως η γούνα, κάνουν την επάνοδο τους ανανεωμένα. Από υφάσματα υπάρχει έντονη προτίμηση σε βελούδο, μπροκάρ και καρό, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν φέτος είναι τα κλασσικά άσπρο και μαύρο, αλλά και το μπορντό.  Φυσικά έχουμε και τα leather jackets για τις πιο punk rock ψυχές, menswear για γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν, ενώ το athleisure στυλ έχει ήδη κλέψει την καρδιά όλων των κοριτσιών που θέλουν να είναι απλές και ανεπιτήδευτα στυλάτες. Παρακάτω θα δείς αναλυτικά όλες τις νέες τάσεις, καθώς και τις δικές μας προτάσεις για να είσαι πάντα στυλάτη φέτος τον χειμώνα, μαζί με λιγάκι πιο «επίσημα» κομμάτια για να είσαι μια θεά στο ρεβεγιόν, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά:
 
 
Βελούδο, το σικάτο

Το ύφασμα που δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας. Εάν συνδυαστεί σωστά, το αποτέλεσμα είναι πάντα σικ και αρχοντικό, ενώ κολακεύει ιδιαίτερα την σιλουέτα. Κυριαρχεί για την φετινή σεζόν, ιδιαίτερα σε φούστες και σακάκια, αλλά και παντελόνια για τις πιο τολμηρές.  
 
fetini sezon1
 
Menswear

 Εμπνευσμένο από το αντρικό ντύσιμο, το menswear θεωρείται μία από τις πιο hot προτάσεις για φέτος το χειμώνα. Σχεδιασμένα σε άνετες γραμμές, τα κομμάτια που θυμίζουν την γκαρνταρόμπα του καλού μας αποτελούν μία ιδανική λύση για το γραφείο ή ακόμα και κάποια πιο επίσημη περίσταση.
 
fetini sezon2
 
 
 
Studio 54

  Ναι ναι, τα 80’s ήρθαν για τα καλά. Ξεχάστε τις κλασσικές, αυστηρές γραμμές και τις μονοχρωμίες. Κεφάτα χρώματα, παγιέτες και βινύλ συνθέτουν τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις
 
 fetini sezon3
 
 
 
You’re in the army now

  Εντυπωσιακά militaire σακάκια, παλτά τύπου Montgomery και χακί, πολύ χακί! Συνδυάζονται άψογα με μπορντό ή μαύρα κομμάτια, ίσιες και καθαρές γραμμές και διακριτικά αξεσουάρ. Παρουσιάστε!!!
 
 fetini sezon4
 
 
 
 Sons of anarchy

  Ω ναι, το δερμάτινο πρωταγωνιστεί και πάλι φέτος το χειμώνα! Εκπληκτικά δερμάτινα jackets, παντελόνια αλλά και φορέματα θα βρουν χώρο στην ντουλάπα σας. Τολμήστε τα! 
 
 fetini sezon5
 
 
 
 Πιέτα αγάπη μου!

  Οι πιέτες μετά από την επιτυχημένη τους παρουσία στην καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα, συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρόν και στις χειμερινές μας επιλογές! Πλισέ φούστες και φορέματα δίνουν έναν ρομαντικό τόνο στο στυλ μας.
 
fetini sezon6
 
 
 
Braveheart

  Κλασσικά, αγαπημένα καρό. Χωρίς περιττά λόγια!  
 
fetini sezon7
 
 
 
Παιδί των λουλουδιών

      Εντυπωσιακά, πολύχρωμα και κομψά φλοράλ και, γενικότερα, εμπριμέ υφάσματα, ιδανικά για να δώσουν χρώμα στις γκρίζες μέρες του χειμώνα.
 
 fetini sezon8
 
 
 
 
  Ξυπνάς μέσα μου το ζώο

      Δεν μιλάμε για την γνωστή σειρά κόμικς του Αρκά, αλλά για τα γνωστά μας animal print. Προσοχή: Η υπερβολή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ιδανικά συνδυάστε τα με μαύρο ή κόκκινες λεπτομέρειες. 
 
 fetini sezon9
 
 
 Not fur

 Η γούνα και φέτος τον χειμώνα αποτελεί μια κομψή, στυλάτη και πάνω απ’όλα ζεστή επιλογή για τις κρύες μέρες που έρχονται – πάντα faux όμως, γιατί αγαπάμε και τα ζωάκια κορίτσια, σωστά?
 
fetini sezon10
 
Βολάν, βολάν, βολάν 

   Καινούργια τάση για φέτος, γνώριμη από την δεκαετία του 80’. Βολάν παντού: φορέματα, πουκάμισα, φούστες! 
 
fetini sezon11
 
 
Ωμάκια έξω λοιπόν! 

    Ήδη φορέθηκε και αγαπήθηκε από την περασμένη καλοκαιρινή σεζόν, αναδεικνύει το γυναικείο σώμα δημιουργώντας ένα άκρως θηλυκό αποτέλεσμα. Φέτος τον χειμώνα βρίσκεται στα φόρτε του, αφού πλέον το συναντάμε σε ιδιαίτερες δημιουργίες. Η top τάση για φέτος είναι αυτή του 80’ – ναι, ο ένας ώμος έξω συνδυασμένο με μικροσκοπικά μίνι. 
 
fetini sezon12 
 
 
 
 
Πήρα το πάπλωμα και βγήκα! 

   Δίνοντας στυλ, αλλά και άνεση τα φουσκωτά μπουφάν αποτελούν πρακτική λύση για τις εξόδους μας χαρίζοντας ζεστασιά, αλλά και κομψό στυλ για τις streetwear επιλογές μας.                                    
 
fetini sezon13
 
 
   
Μέταλλο 

   Στις μεταλλικές, λαμπερές και glossy εμφανίσεις στηρίζεται και η κολεξιόν του χειμώνα μετά το πετυχημένο crash test του καλοκαιριού. Πέραν του κλασσικού ασημί, τα χρωματιστά μεταλλιζέ υφάσματα έρχονται να μας συντροφεύσουν και φέτος το χειμώνα, ταξιδεύοντας μας σε «έναν πολύ, πολύ μακρινό γαλαξία».
 
fetini sezon14 
 
 
 
 
 Βάζω χρυσά, βάζω σατέν 

 Από το καλοκαίρι του 2016 με η Prada καινοτομεί με την εμφάνιση ρούχων….νεγκλιζέ φορεμένα κανονικά πάνω από παντελόνια ή ακόμα και ως φορέματα. Φέτος το χειμώνα το σατέν απογειώνεται και παρουσιάζεται στην πιο σικ εκδοχή του, σε μάξι φορέματα κυρίως, και συνδυάζεται με πολυτελή υφάσματα.  
 
 fetini sezon15
 
 
 
 
 Ζιπ και βγαίνω! 

    Οι αγαπημένες μας ζιπ κιλότ είναι στη μόδα εδώ και καιρό,οπότε και φέτος το χειμώνα τις φοράμε! Γενικότερα το μήκος μεταξύ γάμπας και αστραγάλου (σε φούστες, φορέματα, κτλ) θεωρείται πολύ hot φέτος! Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς! 
 
 fetini sezon16
 
 
 
  
Βίκτωρ – Βικτώρια(νη) 

   Πολλές λατρέψαμε το βικτοριανό ύφος και όχι άδικα, αφού χαρίζει σοφιστικέ ύφος σε κάθε μας εμφάνιση. Γραβάτες, pussy-bow φιόγκοι και κορδέλες μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο, στην βικτωριανή Αγγλία, κάνοντας μας το επίκεντρο της προσοχής.
 
 fetini sezon17
 
 
 
                                                                                                                                                            
 
     Αυτές ήταν οι προτάσεις μας για σικ εμφανίσεις πρωί και βράδυ. Μπορείτε να τις υιοθετήσετε ανάλογα με το προσωπικό σας στυλ και άποψη, ανάλογα κάθε περίσταση και ώρα. Γιατί σημασία δεν έχει το πόσα χρήματα ξοδεύεις για να δείχνεις στυλάτη και περιποιημένη – σημασία έχει το προσωπικό γούστο και η καλαισθησία. Στην εποχή που διανύουμε το τελευταίο που θέλουμε είναι να ξοδεύουμε μία περιουσία για την γκαρνταρόμπα μας. Επειδή όμως θέλουμε και να κακομαθαίνουμε τον εαυτό μας που και που, μπορούμε να βρούμε εύκολα έξυπνες εναλλακτικές για να δείχνουμε κούκλες!   
 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας
Gravatar
Mary
Συγχαρητήρια - πολύ καλές προτάσεις!!!

1000 Characters left


 
Κατηγορία Μόδα

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery