Suntown Magazine | Γυναικείο Περιοδικό - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017


Επηρεασμένη από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), σκεφτόμουν πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την αρχαιότητα ακόμη, οι γυναίκες ήταν το «δυνατό όπλο» ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μερικές πάνω στη σκηνή, άλλες πίσω στα παρασκήνια, όλες έπαιξαν το ρόλο τους, η καθεμία με τον τρόπο της. Τέτοια παραδείγματα είναι η Maud Wagner, η πρώτη γυναίκα με τατουάζ στις ΗΠΑ, και η Annie Lumpkins, η ακτιβίστρια για τη γυναικεία ψήφο που έπειτα οδηγήθηκε στη φυλακή. Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμη γυναίκες, γνωστές και μη, που έχουν αλλάξει τον κόσμο. Τον άντρα δε θα άλλαζαν;!


Ο λαός λέει πως πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα. Αυτό το γνωστό ρητό, δεν είναι απλά ένα φεμινιστικό σλόγκαν αλλά μια πραγματικότητα! Τι υποδηλώνει; Ότι μια σύντροφος η οποία στηρίζει και εμψυχώνει τον σύντροφο της μπορεί να του αλλάξει την ζωή. Και όχι όταν κρύβεται πίσω του, αλλά ιδιαίτερα όταν στέκεται δίπλα του σαν ίση και σαν σύμμαχος!


Τη εννοούμε με τον όρο υπέροχο άτομο; Ένα υπέροχο άτομο δεν είναι μόνο το πετυχημένο επαγγελματικά άτομο, ή το άτομο που τα καταφέρνει στο να συσσωρεύσει χρήμα και πλούτο! Ένα υπέροχο άτομο είναι αυτό που μπορεί να εμπνεύσει θαυμασμό και σεβασμό στους γύρω του, που έχει καλούς φίλους οι οποίοι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται δίπλα του για να το στηρίξουν και να στηριχθούν σε αυτό, που η οικογένεια του αισθάνεται περήφανη γι αυτό. Ένας τέτοιος άντρας, λοιπόν, συνήθως έχει μια δυνατή γυναίκα στο πλευρό του.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τον δικό σας άντρα να γίνει υπέροχος;

 

piso apo enan epitiximeno antra photo2

 


Να είστε αφοσιωμένη!

Δεν μπορεί να σας χαρίζει τα πάντα και εσείς να μην του ανταποδίδετε τίποτα. Υποστηρίξτε τον ως προς το οικογενειακό περιβάλλον και μην το αφήνετε ποτέ εκτεθειμένο μπροστά σε άλλους. Πάντα, δημοσίως να συμφωνείτε μαζί του και να μην τον υποβιβάζετε. Τις διαφωνίες σας μπορείτε να τις λύνεται όταν είσαστε οι δύο σας, στο σπίτι σας. Δείξτε του ότι τον εμπιστεύεστε και τον θαυμάζετε! Μην μεγαλοποιείτε μικρά θέματα της καθημερινότητας που μπορεί να τον κάνουν να αισθανθεί ότι η εκτίμηση σας γι αυτόν είναι μειωμένη.


Δώστε του κίνητρα!

Σταθείτε δίπλα του σε κάθε προσπάθεια να βελτιώσει την επαγγελματική του κατάσταση. Υποστηρίξτε τον όσο μπορείτε. Συμβουλέψτε τον και ακούστε τις ανησυχίες του. Δώστε του κίνητρα, για να δημιουργήσετε κάτι μαζί! Μην τον αφήνετε να γίνεται βαρύς και νωχελικός! Βοηθήστε τον να εξελιχθεί σαν άτομο και σαν προσωπικότητα και επιβραβεύστε οτιδήποτε θετικό προσπαθήσει. Δεν χρειάζεται να τον πιέζετε ή να του γκρινιάζετε! Όλα μπορούν να γίνουν με ηρεμία και αγάπη!


Εμπνεύστε τον!

Δεν χρειάζονται έμπνευση μόνο οι μεγάλοι καλλιτέχνες αλλά όλοι οι άνθρωποι, όπως και ο σύντροφος σας! Δώστε του ιδέες στους προβληματισμούς του, σκεφτείτε και εντοπίστε τις ανάγκες του και το τί χρειάζεται για να αισθάνεται δημιουργικός και πετυχημένος.


Κρατήστε τον εγωισμό του ψηλά!

Κάθε άντρας χρειάζεται να τονώνει τον εγωισμό του που και που! Αν θέλετε να αποφύγετε να του τονώνει τον εγωισμό κάποια άλλη, φροντίστε να του λέτε συχνά πόσο περήφανη είστε γι αυτόν, πόσο τον εκτιμάτε και πόσο σημαντικός είναι για σας. Δεν τον αγαπάτε μόνο, τον θαυμάζετε επίσης!!! Άλλωστε, αν τον άλλον δεν τον θαυμάζεις, αργά η γρήγορα θα τον βαρεθείς...

 

piso apo enan epitiximeno antra photo3

 


Θυσιαστείτε γι αυτόν!

Τον αγαπάτε πραγματικά; Η αγάπη θέλει θυσίες! Μια δυνατή γυναίκα δείχνει την επιθυμία της να θυσιαστεί για τον σύντροφο της και για την σχέση της! Προσπαθήστε, χωρίς την δική του παρότρυνση, αλλά με δική σας πρωτοβουλία, να κάνετε μια υποχώρηση που θα τον κάνει να αισθανθεί ότι τον βάζετε πρώτο στις προτεραιότητες σας. Αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας έκφρασης της αφοσίωσης σας προς αυτόν. Αλλά και αυτός πρέπει να αναγνωρίζει ότι μπορεί να θυσιάσετε κάτι σημαντικό μόνο και μόνο για να βρεθείτε κοντά του όταν σας χρειάζεται.


Αγαπήστε τον πραγματικά και νοιαστείτε γι αυτόν!

Η αγάπη είναι μια έννοια, μια λέξη που δεν έχει ουσία αν δεν εκφράζεται με πράξεις. Μην ζητάτε μόνο πράξεις από αυτόν, αλλά μετατρέψτε και την δική σας αγάπη σε πράξεις! Φροντίστε τον, περιποιηθείτε τον, δείξτε του στοργή και τρυφερότητα και να είστε σίγουρες ότι θα σας την ανταποδώσει στο έπακρο.


Ποιος άντρας δεν θα ήθελε να είναι με μια γυναίκα που τον αγαπάει πραγματικά, τον θαυμάζει και τον νοιάζεται, που θα έκανε τα πάντα γι αυτόν, που θα του έδινε μια ζεστή αγκαλιά όταν θα γυρνούσε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα; Και ποιος άντρας δεν θα έκανε τα πάντα για μια τέτοια γυναίκα;

Πριν αρχίσουμε να ζητάμε από τους άντρες να καλύπτουν τις συναισθηματικές μας ανάγκες, καλό θα ήταν να μαθαίναμε πως να καλύπτουμε και εμείς τις δικές τους! Μια σχέση απαιτεί αμφίδρομες υποχωρήσεις και προσπάθειες. Και η πραγματική αγάπη προϋποθέτει την εξέλιξη και των δύο συντρόφων σε κάτι καλύτερο.

 

Από την Νιόβη Τσοχαταρίδου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Σχέσεις

 

Ένα λευκό, λαμπερό χαμόγελο είναι από τα βασικότερα σημεία ενός όμορφου και υγειούς προσώπου! Αποτελεί επίσης ένα δύσκολο φαινομενικά στόχο ομορφιάς της πλειοψηφίας των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι, για να αποκτήσουν αστραφτερά δόντια στρέφονται στον οδοντίατρο για λεύκανση. Υπάρχουν όμως και αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι που συμβάλουν στην αποτελεσματική λεύκανση της οδοντοστοιχίας μόνο με φυσικά συστατικά, αντικαθιστώντας έτσι το αντιαισθητικό κίτρινο χρώμα που παίρνουν τα δόντια μας, με το λευκό!


Γιατί όμως τα δόντια μας γίνονται κίτρινα;


Μερικοί από τους πιο σοβαρούς λόγους που οι οδοντοστοιχία μας αποχρωματίζεται είναι:

 • Η κατανάλωση καφέ ή τσαγιού
 • Το κάπνισμα
 • Η ηλικία: Το σμάλτο των δοντιών λεπταίνει όταν μεγαλώνουμε
 • Η πρόσληψη τυποποιημένων τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέων (πχ τα αναψυκτικά, τα γλυκά κλπ)
 • Η ξηροστομία
 • Η συχνή αναπνοή μόνο από το στόμα
 • Η χρήση αντιβιοτικών
 • Η υπερβολική πρόσληψη φθορίου, κυρίως όταν αυτή ξεκινάει από την παιδική ηλικία
 • Η κληρονομικότητα


Διαβάστε τώρα 5 τρόπους για να λευκάνετε φυσικά τα δόντια σας

 


#1 Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από την κατανάλωσή ποτού ή φαγητού


Ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας φυσικά, αν και δεν είναι πάντα ο ευκολότερος, είναι να τα βουρτσίζετε αφού φάτε ή πιείτε. Επειδή όμως είναι δύσκολο να βουρτσίζετε παντού τα δόντια σας, μπορείτε να μετριάσετε τις συνήθειες που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι οποίες κιτρινίζουν τα δόντια σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα πλένετε συνέχεια. Καλό θα είναι επίσης αφού καταναλώσετε τροφές ή ποτά με υψηλή περιεκτικότητα οξέος, να πιείτε νερό! Για του λάτρεις του καφέ ή του τσιγάρου, υπάρχουν κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι για την λεύκανση των δοντιών τους που θα αναλυθούν παρακάτω, όμως ο καθαρισμός ανά έξι μήνες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

 


#2 Μαγειρική Σόδα και Οξυζενέ

Συνδυάστε τη μαγειρική σόδα με πόσιμο υπεροξείδιο του υδρογόνου ή πιο απλά οξυζενέ για να δημιουργήσετε μια οδοντική πάστα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει αντιμικροβιακή δράση και καθαρίζει αποτελεσματικά τα δόντια και τα ούλα σας. Αναμείξτε λοιπόν μια μικρή ποσότητα οξυζενέ με μια επίσης μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σας.
Χρήση: Αρχικά βουρτσίστε τα δόντια σας όπως κάνετε πάντα. Μετά «τρίψτε» τα δόντια σας με την πάστα όπου φτιάξατε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και έπειτα ξεπλύνετε καλά. Προσέξτε όμως να μην υπερτερεί η σόδα του υπεροξειδίου του υδρογόνου αφού με την τριβή μπορεί να χαλάσει το σμάλτο των δοντιών σας!

 


#3 Καρυδέλαιο

Το λάδι καρύδας μπορεί να συμβάλει στην επιτυχημένη λεύκανση των δοντιών σας αλλά και στη γενικότερη υγεία του στόματός σας. Μια έρευνα δημοσιευμένη στο Journal of Contemporary Dental Hygiene επισημαίνει ότι μια τέτοια θεραπεία με λάδι καρύδας είναι φυσική, ασφαλής και χωρίς καμία παρενέργεια! Συνεπώς, μπορεί να θεωρηθεί ως μια προληπτική «σπιτική» θεραπεία που μπορεί να διατηρήσει τη στοματική υγιεινή!


Χρήση: Για να λευκάνετε τα δόντια σας με καρυδέλαιο υπάρχουν τρεις τρόποι:

 1. Τρίξτε με την άκρη μιας πετσέτας λίγο καρυδέλαιο στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα.
 2. Κάντε "μπουκώματα" με καρυδέλαιο για 5-10 λεπτά
 3. Ή πιο απλά βάλτε το λάδι καρύδας σε μια οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας καλά.

 

#4 Μηλόξυδο

Μια ακόμη αποτελεσματική λύση για την αφαίρεση των λεκέδων από τα δόντια είναι το ξύδι από μήλο το οποίο περιέχει ποσότητες οξέων, τα οποία μπορούν επιτυχημένα να αφαιρέσουν τους λεκέδες που προκαλούνται από τη νικοτίνη και τον καφέ, δύο από τις πιο κοινές αιτίες αποχρωματισμού των δοντιών.


Χρήση: Κάντε μερικές πλύσεις με μηλόξυδο καθημερινά για περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών. Διαφορά όμως θα δείτε μετά από το πέρας του μήνα αυτού, αλλά θα είναι εντυπωσιακή! Προσοχή όμως και πάλι στη χρήση του ξυδιού από μήλο, αφού χωρίς μέτρο μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο σας.


#5 Φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού

Όπως με το ξύδι από μήλο έτσι και οι φρούδες λεμονιού και πορτοκαλιού ή ο χυμός λεμονιού μπορούν να λευκάνουν φυσικά τα δόντια σας με μεγάλη επιτυχία.

Χρήση: Τρίψτε τις φλούδες στα δόντια σας όποτε το θεωρείτε απαραίτητο. Μετά ξεπλύνετε καλά το στόμα σας αφού τα συγκεκριμένα εσπεριδοειδή περιέχουν οξέα τα οποία μπορούν να αποδυναμώσουν το σμάλτο των δοντιών σας.


#6 Φράουλες και Άλλες υγιεινές Τροφές

Πολλοί celebrities χρησιμοποιούν υγιεινές τροφές όπως η φράουλες για να λευκάνουν τα δόντια τους (!) Μάλιστα, το διάσημο μοντέλο Tyra Banks έδειξε τον εναλλακτικό αυτό τρόπο λεύκανσης σε μια από τις εκπομπές της!

Χρήση: Πολτοποιήστε τέσσερις ή πέντε φράουλες και τρίξτε το γευστικό μίγμα τους στα δόντια σας, έπειτα ξεπλύνετε καλά το στόμα σας.

Άλλα φρούτα της ίδιας κατηγορίας με τις φράουλες, όπως τα μούρα, περιέχουν αντιοξειδωτικά και άλλες χημικές ενώσεις που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των δοντιών σας, αλλά δεν είναι τα μόνα που μπορούν να κάνουν την οδοντοστοιχία σας να φαίνεται υπέροχη όσο μεγαλώνετε. Η ποιότητα της διατροφής σας γενικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι τροφές που μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση γερών ούλων και δοντιών, συν την αντιγήρανση και την πρόληψη διάφορων προβλημάτων στοματικής υγείας είναι:

 • Πηγές ασβεστίου όπως το γιαούρτι και το γάλα
 • Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου και καλίου όπως τα πράσινα λαχανικά, τα μήλα ή τα αχλάδια
 • Τα αυγά
 • Τα μανιτάρια
 • Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα ή η κολοκύθα
 • Το σέλινο
 • Οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια ή τα αμύγδαλα

 

Όπως λοιπόν μπορείτε να συμπεράνετε από τα παραπάνω, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγετε πάντα σε δραστικές και ακριβές λύσεις, μπορείτε απλά να προλάβετε κάποια προβλήματα όπως τον αποχρωματισμό των δοντιών ή να δημιουργήσετε φυσικές σπιτικές θεραπείες με την απαραίτητη όμως προσοχή.

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Ομορφιά
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 23:40

Η Αλήθεια Γύρω Από την Καφεΐνη

 

Θα θεωρούσατε τον εαυτό σας ένα χρόνιο καταναλωτή καφέ; Αν η απάντηση είναι «Ναι», σίγουρα δεν είστε μόνος! Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού παγκοσμίως! Αυτό βέβαια δεν μας φαίνεται περίεργο αφού στη χώρα μας έχουμε συνδέσει τον καφέ με τη βόλτα, την εργασία, τα μαθήματα, τη θάλασσα και πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητές μας! Φυσικά καφεΐνη δεν παίρνουμε μόνο από τον καφέ αλλά αυτός είναι η κύρια πηγή της. Τη συγκεκριμένη ουσία μπορούμε να βρούμε και σε κάποια αλλά προϊόντα όπως τα αναψυκτικά, το τσάι και τη σοκολάτα.


Η καφεΐνη ταξινομείτε ως εθιστική ουσία αφού επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση της ουσία αυτής αλλά και τα αρνητικά, κυρίως αν η πρόσληψη γίνεται σε υπερβολή.


Τα κύρια θετικά χαρακτηριστικά της πρόσληψης της καφεΐνης είναι:

 • Τονώνει την μνήμη
 • Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και τη πνευματική λειτουργία
 • Μειώνει την κούραση
 • Αυξάνει τον χρόνο αντιδράσεως
 • Αυξάνει την διάθεση και τα αντανακλαστικά
 • Κάποιοι καφέδες όπως ο Ελληνικός είναι αντιοξειδωτικοί


Έχει επίσης αποδειχτεί ότι η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επίσης, η λοσιόν σώματος που περιέχει εκχύλισμα από πράσινο τσάι και καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών.

Το αποτέλεσμα μια νέας μελέτης, επιβεβαίωσε ότι ο καφές καταργεί τον πόνο των μυών μετά από βαριά και παρατεταμένη άσκηση και να ενεργεί σε τέτοιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά και από την ασπιρίνη.


Αν όμως η καφεΐνη προσληφθεί σε υπερβολικό βαθμό, τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά:

 • Υψηλή πίεση αίματος και σακχάρων στο αίμα
 • Μειώνει την πυκνότητα στα κόκκαλα. (Αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνονται αναψυκτικά σε μεγάλες ποσότητες κυρίως από γυναίκες.)
 • Αυπνία
 • Τρέμουλο, πόνος στα στήθος, ταχυκαρδία
 • Ναυτία και εμετός
 • Συγκρατεί την απορρόφηση του ασβεστίου
 • Αυξάνει το άγχος
 • Επιδεινώνει κάποια προβλήματα υγείας


Η καφεΐνη αυξάνει το stress στο σώμα και τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ηλικιωμένοι είναι οι πιο ευπαθείς ομάδες. Το πρόβλημα στις μέρες μας, έχει επιδεινωθεί αφού κυκλοφορούν στην αγορά πληθώρα προϊόντων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης κυρίως λόγω του μεγάλου μεγέθους τους. Βέβαια υπάρχει μια πίεση από συγκεκριμένους οργανισμούς, να δείχνουν οι ετικέτες των συσκευασμένων προϊόντων πόση καφεΐνη περιλαμβάνουν. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει στους καφέδες κι αυτό είναι ένα ακόμη πρόβλημα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι «εθισμένοι στην καφεΐνη,» στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δεν είναι. Η στέρηση της πάντως, είναι ένα πραγματικό σύνδρομο! Πόση όμως καφεΐνη μπορεί κάποιος να καταναλώνει μέσα στη μέρα; Σε αυτή την ερώτηση δυστυχώς δεν υπάρχει ακριβής απάντηση αφού τον κάθε ένα τον επηρεάζει διαφορετικά. Κάποιοι είναι πολύ ευαίσθητοι στην καφεΐνη και τους επηρεάζει ιδιαίτερα ενώ άλλοι μπορούν να πάνε για ύπνο μόλις πιούν καφέ!

Είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία γενικά στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες. Αν συνειδητοποιήσετε ότι επηρεάζεστε αρνητικά από την κατανάλωση καφεΐνης, σταματήστε την πρόσληψη της άμεσα ώστε να μην σας είναι πιο δύσκολο στο μέλλον.
Μια μέση κατανάλωση όμως 3-4 φλιτζανιών καφέ την ημέρα τα οποία περιέχουν 300-400 mg από καφεΐνη, έχει αποδειχτεί ότι δεν προκαλούν (συνήθως) κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Διατροφή

Η Άνοιξη κατέφθασε στη πόλη, την καρδιά και το σπίτι μας! Οι σκέψεις μας αρχίζουν να γίνονται περισσότερο θετικές και λαμπερές αφού πλέον αφήσαμε πίσω μας τον χειμώνα και οδεύουμε στην πιο ρομαντική και όμορφη εποχή του χρόνου!

Τι θα λέγατε λοιπόν να αρχίσετε σιγά σιγά να ξεμυτίζετε στο μπαλκόνι σας; Είναι μικρό και άχαρο; Δεν πειράζει γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Διαβάστε εδώ ένα πλήρες οδηγό για να μεταμορφώσετε το μικρό σας μπαλκόνι σε μια ανοιξιάτικη όαση, με εύκολους και οικονομικούς τρόπους!!!

 

ΒΗΜΑ 1: Κάντε το μπαλκόνι σας να μοιάζει μεγαλύτερο!


anoixiatiki diakosmisi gia mikra mpalkonia photo1


Συχνά τα μικρά μπαλκόνια φαίνονται απομονωμένα από το δωμάτιο που επικοινωνεί μαζί τους κι έτσι μοιάζουν ακόμη πιο μικρά. Η λύση είναι απλή, να κάνετε το μπαλκόνι σας, προέκταση του εσωτερικού σας χώρου! Δεν είναι δύσκολο, απλά ακολουθήστε τα tips των ειδικών:

 • Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού σε χρώμα παρόμοιο αν όχι ίδιο με το εσωτερικό του δωματίου! Προσθέστε επίσης διακοσμητικά στα χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει και στο χώρο ο οποίος βγάζει στο μπαλκόνι!
 • Βάλτε ένα χαλάκι στο δάπεδο του μπαλκονιού σας! Μια υπέροχη ιδέα που θα κάνει τον χώρο σας cozy ακόμη και την άνοιξη! Μπορείτε να απλώσετε ένα ψάθινο χαλάκι ή ακόμη και μια πολύχρωμη κουρελού που είναι και πολύ στη μόδα!
 • Μην διστάσετε να αλλάξετε το δάπεδο του μπαλκονιού σας (ειδικά αν είναι από αυτά τα κακά μωσαϊκά!) Επιλέξτε ένα δάπεδο που να ταιριάζει με εκείνο στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Μπορείτε εύκολα να βρείτε οικονομικά πλαστικά πατώματα στα αρμόδια καταστήματα, σε πολλές απομιμήσεις (πχ ξύλου.)

 

ΒΗΜΑ 2: Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου


anoixiatiki diakosmisi gia mikra mpalkonia photo2


Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και επιλέξτε petit έπιπλα που σας βολεύουν αλλά είναι και στιλάτα! Σκεφτείτε τι ωραία που θα είναι να απολαμβάνετε τον καφέ σας το πρωί ή το κρασί σας το βράδυ σε ένα όμορφο καθιστικό εξωτερικού χώρου στο ανοιξιάτικο μπαλκονάκι σας! Έχετε αρκετές επιλογές όσον αφορά τα έπιπλα αυτά:

 • Αν πιάνουν τα χέρια σας, προτιμήστε να φτιάξετε καθίσματα σαν παγκάκια, από παλέτες ή απλές σανίδες τις οποίες αργότερα μπορείτε να στολίσετε με πολύχρωμες μαξιλάρες και να πετύχετε είναι υπέροχο boho αποτέλεσμα.
 • Αν πάλι προτιμάτε να αγοράσετε κάποια έπιπλα εξωτερικού χώρου, θα βρείτε ποικιλία σε οικονομικά και διαχρονικά σιδερένια στρογγυλά τραπεζάκια και ρομαντικές καρεκλίτσες. Προτιμήστε τα έπιπλα αυτά σε έντονα ανοιξιάτικα χρώματα και τοποθετήστε πάνω στις καρέκλες μαξιλάρια! Αν είστε λάτρεις του ξύλου έχετε επίσης πολλές επιλογές, από ξύλινους μικρούς καναπέδες ή τραπέζια και καρέκλες (κάποιες από τις οποίες μπορούν να γίνουν και ξαπλώστρες!)
 • Αν είστε πιο χαλαροί και καλλιτεχνικοί χαρακτήρες το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε πάνω στο χαλί σας μαξιλάρες σε υφάσματα που καθαρίζουν και ξεσκονίζονται εύκολα!
 • Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε στο μπαλκόνι σας στιλ και φινέτσα επιλέξτε ασπρόμαυρους συνδυασμούς ή γήινες αποχρώσεις στα έπιπλά σας και απογειώστε τον χώρο σας!

 

ΒΗΜΑ 3: Η Διακόσμηση


anoixiatiki diakosmisi gia mikra mpalkonia photo3


Let the most fun part begin!

 • Αγοράστε γλάστρες σε έντονες αποχρώσεις! Επιλέξτε μέχρι δύο - τρία χρώματα που αγαπάτε και κάντε ανοιξιάτικους συνδυασμούς! Επίσης, αν έχετε πήλινες γλάστρες μπορείτε να τις ζωγραφίσετε ή να τις βάψετε! Μέσα φυτέψτε πολλά πολλά λουλούδια και φυτά, τα οποία φυσικά θα ξέρετε ότι μπορούν να επιζήσουν στο μπαλκόνι σας! Δημιουργήστε έτσι μια μικρή κατάφυτη όαση!
 • Για εσάς τους ρομαντικούς, προτείνω να κρεμάσετε σειρές από στρογγυλά φωτάκια ή φαναράκια στο ταβάνι ή τον τοίχο του μπαλκονιού σας. Μια επίσης όμορφη ιδέα είναι να πάρετε ένα μεγάλο φανάρι που μέσα του θα βάλετε κεριά σε διάφορα μεγέθη! Φωτιστικά σε μορφή μικρού λαμπατέρ μπορείτε να τοποθετήσετε και πάνω στο τραπεζάκι σας αν βέβαια έχετε χώρο.
 • Τέλος, μην παραλείψετε τα ριχτάρια ή τις κουβερτούλες που όχι μόνο θα σας ζεσταίνουν τα δροσερά βράδια αλλά θα χαρίσουν μια cozy διάθεση στο μπαλκόνι σας. Τοποθετήστε επίσης πολύχρωμα ή εμπριμέ μαξιλαράκια στις καρέκλες ή τον πάγκο σας!

 


ΒΗΜΑ 4 


 • Απολαύστε τις ώρες ξεγνοιασιάς με την παρέα σας και το cocooning με τον αγαπημένο σας στο ανοιξιάτικο μπαλκονάκι σας!!

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Σπίτι
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 16:17

Dolce Vita στο Μιλάνο (part 2)

Duomo, Brera, Scala, όλα αυτά είναι λίγο ή πολύ γνωστά και συμπεριλαμβάνονται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς για το Μιλάνο.

 

Εάν έχετε παραπάνω ημέρες στη διάθεσή σας, συστήνεται ανεπιφύλακτα να μην μείνετε μόνο στις γνωστές επιλογές αλλά να επισκεφτείτε και μέρη που ίσως να μην είναι τόσο γνωστά όσο τα παραπάνω, έχουν όμως να προσφέρουν πολλά. Ας δούμε μερικά από αυτά.


Navigli


 navigli

 

Κι όμως, το Μιλάνο έχει κανάλια! Ίσως όχι τόσα όσα η Βενετία, αλλά σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη στο νότιο τμήμα της πόλης όπου βρίσκονται αυτά. Ουσιαστικά είναι δύο κανάλια, το «μικρό» και το «μεγάλο κανάλι» (Naviglio Grande), και ενώ πολλοί θα πρότειναν να κάνετε κρουαζιέρια εκεί, εγώ θα σας ελεγα να τα περπατήσετε κατά μήκος όσο αντέχετε. Όλη η περιοχή είναι γεμάτη από αρχιτεκτονικούς θυσαυρούς, ενώ θεωρείται και αρκετά «εναλλακτική», καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά ατελιέ, παλαιοπωλεία, αντίκες και βιβλία, περίεργα κοσμήματα κτλ. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να πέσετε πάνω στο υπαίθριο παζάρι που οργανώνεται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, όπου εκεί θα βρείτε διάφορους ντόπιους καλλιτέχνες να πουλάνε την πραμάτια τους. Μη διστάσετε να ψάξετε κάτω από στοίβες βιβλίων ή ρούχων, πολλά διαμάντάκια μένουν να ανακαλυφθούν! Η περιοχή είναι επίσης γεμάτη με καφέ και εστιατόρια. Εάν πεινάσετε όσο είστε εκεί, μη μείνετε απαραίτητα πάνω στα κανάλια (αν και τα περισσότερα εστιατόρια εκεί είναι αρκετά καλά), κάντε μία βόλτα στα μικρά κάθετα δρομάκια και οι πιθανότητες να ανακαλύψετε την καλύτερη καρμπονάρα της πόλης είναι με το μέρος σας!

 

 

Porta Ticinese


porta ticinese

 

Όταν τελειώσετε τη βόλτα σας από τα κανάλια, κατευθυνθείτε προς την Porta Ticinese (βρίσκεται στην ίδια «γειτονιά»). Είναι η παλιά πύλη της πόλης του Μιλάνου και ουσιαστικά ενώνει τα κανάλια με την οδό Ticinese (Corso di Porta Ticinese). Μπορεί η αψίδα καθαυτή να μη σας ενθουσιάσει, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους νέους του Μιλάνου, και μετά τη βόλτα σας στον ομώνυμο δρόμο θα επιστρέψετε με πολλά ψώνια! H Corso Ticinese ενδείκνυται για πιο «εναλλακτικό» shopping, καθώς εκεί βρίσκονται πολλές μπουτίκ νεώτερων σχεδιαστών –τα ρούχα που θα βρείτε εκεί είναι αρκετά νεανικά, αλλά και πολλά μαγαζιά για αγορές υποδημάτων. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές, φροντίστε απλώς να έχετε αρκετό χώρο στις βαλίτσες σας!

 

 

Rinascente / Via Montenapoleone


 via montenapoleone

 

Εάν είστε αποφασισμένοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε μπορείτε να πάτε στο Rinascente ή για ακόμη πιο exclusive shopping, στη Via Montenapoleone και στους τριγύρω από αυτήν δρόμους. Armani, Prada, D&G, Gucci, όλοι οι μεγάλοι οίκοι βρίσκονται εκεί με επιβλητικές βιτρίνες. Η Via Montenapoleone, μαζί με τις Via Borgospesso, Via Della Spiga και Via Sant' Andrea αποτελεί μέρος του «Χρυσού τετραγώνου της Μόδας» (Quadrilatero d’Oro), πασίγνωστο για τις υπέροχες βιτρίνες του (και τις απλησίαστες τιμές του).

 

 

Τραμ (Το νούμερο 1, όχι το τελευταίο)


 tram

 

Εάν σας πόνεσαν τα πόδια από το περπάτημα, ή ακόμη και αν δεν έχετε φτάσει σε τέτοιο σημείο, επιβάλλεται να κάνετε μια βόλτα με το τραμ νούμερο 1 (ή και όποιο άλλο παραδοσιακό ξύλινο τραμ βρείτε στο διάβα σας). Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει από πριν εισιτήριο από κάποιο από τα καπνοπωλεία όπου και πωλούνται. Τα παραδοσιακά τραμ υπάρχουν στους δρόμους του Μιλάνου από το 1920, αλλά σιγά σιγά τείνουν να εκλείψουν από την πόλη καθώς αντικαθίστανται με άλλα νεότερα. Απολαύστε τη βόλτα, κατεβείτε όπου θέλετε και ξανανεβείτε στο επόμενο τραμ (αρκεί να έχετε προμηθευτεί το αντίστοιχο ημερήσιο εισιτήριο)!

 

 

Autodromo Nazionale Monza


 monza1

monza2

 

Ακόμη και αν δεν είστε φαν της Formula 1, μια επίσκεψη στην ιστορική πίστα της Monza είναι βέβαιο ότι θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές! Η πίστα βρίσκεται στην πόλη της Monza, περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, και είναι εύκολα προσβάσιμη με τραίνο και λεωφορείο. Συνδυάστε την επίσκεψή σας εκεί με μία βόλτα στο ομώνυμο πάρκο και έχετε υπόψη ότι ακόμη και αν δε δείτε αγώνα F1, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχετε κατά την επίσκεψή σας στο «ναό της ταχύτητας» κάποιον άλλο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Eπισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα (www.monzanet.it/en/) πριν την επίσκεψή σας και προσαρμόστε το πρόγραμμά σας ανάλογα.

 

 

Luini’s panzerotti


 luini panzerotti

 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τα δοκιμάσετε ! Ο φούρνος Luini είναι δίπλα στο Duomo (Via Santa Radegonda), οπότε μπορείτε να κάνετε μία παύση από το sightseeing και να γευτείτε τα μοναδικά panzerotti ενός από τους πιο κλασσικούς φούρνους του Μιλάνου (λειτουργεί από το 1888). Για να πάρετε μια ιδέα του τι είναι panzerotti, σκεφτείτε ότι μοιάζουν με καλτσόνε πίτσα, αλλά στο φούρνο του Luini μπορείτε να βρείτε τόσο αλμυρές όσο και γλυκές εκδοχές. Πιθανώς να χρειαστεί να περιμένετε σε ουρά για να εξυπηρετηθείτε – μη διστάσετε, πραγματικά αξίζει! Και μην αγοράσετε μόνο ένα καθώς ποτέ δεν είναι αρκετό!

 

 

Como


 como1

como2

 

Εάν έχετε παραπάνω ημέρες στη διάθεσή σας, μία βόλτα στη δημοφιλέστερη λίμνη της Ιταλίας είναι must! Απέχει περίπου 1 ώρα με τραίνο από το Μιλάνο, αν και προτείνεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να πάτε, καθώς έτσι θα μπορέσετε να κάνετε το γύρο της λίμνης και να επισκεφτείτε μερικές από τις υπέροχες κωμοπόλεις της, όπως τα Bellagio, Menaggio και Varenna, που βρίσκονται περίπου στη μέση της συνολικά 170χμ. διαδρομής. Αλλά ακόμη και αν δεν έχετε αυτοκίνητο και δε μπορείτε να κάνετε το γύρο της λίμνης, η πόλη δε θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα στην προκυμαία, να πιείτε τον καφέ σας στην Piazza Cavour, την κεντρική πλατεία του Como, να θαυμάσετε τον καθεδρικό ναό της πόλης και να περπατήσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης. Απολαύστε τις υπέροχες επαύλεις και τους Βικτοριανούς κήπους, και αν σας κρατάνε τα πόδια σας ανεβείτε το λόφο Brunate για να θαυμάσετε τα σπίτια που βρίσκονται στο χωριό αλλά και την υπέροχη θέα της πόλης και της λίμνης.

 

 

Serravalle Designer Outlet


 serravalle designer outlet

 

Μπορεί να μην ανέφερα πολλά για τα ψώνια που μπορείτε να κάνετε στο Μιλάνο, άφησα όμως το καλύτερο για το τέλος. Εάν είστε αποφασισμένοι να ενισχύσετε την τοπική οικονομία, τότε επισκεφτείτε το Seravalle Designer Outlet. Αποτελεί κομμάτι γνωστής αλυσίδας outlet (υπάρχουν και στην Αθήνα) και στο εμπορικό χωριό μπορείτε να βρείτε 180 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων πολύ γνωστών οίκων που δεν έχουν outlets αλλού, όπως Prada, Vercase, D&G κ.α. Οι τιμές είναι πραγματικά ασυναγώνιστες, αρκεί να μην στοχεύετε σε κομμάτια της τρέχουσας σαιζόν. Προσοχή: Δεν είναι κοντά στο Μιλάνο, οπότε για την επίσκεψή σας εκεί υπολογίστε ότι θα καταναλώσετε πάνω κάτω μία ολόκληρη ημέρα. Απέχει περίπου 1 ώρα με αυτοκίνητο ή 1,5 ώρα με τραίνο. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα shuttle buses από το Μιλάνο με αρκετά δρομολόγια κάθε μέρα.


Όπως και αν επιλέξετε να περάσετε τις ημέρες σας στο Μιλάνο, με βόλτες, μουσεία, ψώνια ή φαγητό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το αγαπήσετε για τον κοσμοπολίτικο κι όμως αυθεντικά Ιταλικό χαρακτήρα του.

Buone vacanze!

 

 

Από την Μαίρη Δημητροπούλου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Κατηγορία Εξωτερικό

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery