Suntown Magazine | Γυναικείο Περιοδικό - Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Το να κάνετε ντους με το λάθος τρόπο μπορεί να αποβεί μοιραίο για το δέρμα σας! Ναι καλά ακούσατε – το μπάνιο σας μπορεί να σας βλάψει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσετε και να αποφύγετε ορισμένα σοβαρά σφάλματα.

Αφού διαβάσετε τα παρακάτω, θα παρατηρήσετε ότι πολλά από τα λάθη που περιγράφονται, συμβαίνουν και στη δική σας μπανιέρα. Έπειτα, μια γρήγορη έρευνα στις συνήθειες καθαριότητας των ανθρώπων γύρω σας μπορεί να δείξει ότι στην καλύτερη δεν είναι αρκετά ικανοποιητικές και - στη χειρότερη - καταστροφικές για το δέρμα και τα μαλλιά τους. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, όλοι, λίγο ή πολύ, πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες καθαρισμού μας άμεσα.


Διαβάστε λοιπόν τις παρακάτω συνήθειες που μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά σας!

 


#1 Χρησιμοποιείτε καυτό νερό!

Ενώ ένα ιδιαιτέρως ζεστό μπάνιο μπορεί προσωρινά να σας χαλαρώνει, μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα μικρό χάος στο δέρμα σας και είναι ένα από τα σοβαρότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι. Νιώθετε το δέρμα σας πιο σφιχτό μετά από ένα καυτό ντους; Αυτό συμβαίνει γιατί όλη η υγρασία του φεύγει από τους πόρους σας και αφήνει το δέρμα σας ξερό και θαμπό.
Προτιμήστε λοιπόν ένα χλιαρό μπάνιο. Βέβαια, περιστασιακά μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσουν οι μύες σας, αλλά στην συνέχεια φροντίστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα στο σώμα σας!

 


#2 Βρίσκεστε στη μπανιέρα για αρκετό χρονικό διάστημα

Το να κάνετε μπάνιο για πάρα πολύ ώρα είναι πρώτον σπατάλη νερού και δεύτερον όχι και τόσο βοηθητικό για το δέρμα σας. Ενώ το καυτό νερό είναι πραγματικά επικίνδυνο, το να περνάτε αρκετή ώρα κάτω από το νερό μπορεί να έχει επίσης αρνητικές συνέπειες για το δέρμα σας.

 


#3 Χρησιμοποιείτε υπερβολικές ποσότητες προϊόντων καθαρισμού

Ίσως θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, ειδικά εάν αυτά είναι κοινά οικονομικά προϊόντα του εμπορίου. Τα περισσότερα σαμπουάν και αφρόλουτρα περιέχουν ένα συστατικό που λέγεται λαυρυλοθειικό νάτριο (sodium lauryl sulfate). Το συστατικό αυτό είναι πολύ σκληρό καθαριστικό το οποίο απογυμνώνει το δέρμα από τα έλαια και την υγρασία του. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή αφρόλουτρα στο μέγεθος ενός κέρματος, το οποίο θα είναι αρκετό για τον καθαρισμό σας.

 


#4 Αφήνετε τα προϊόντα καθαρισμού πολλή ώρα στο σώμα σας

Αν πιστεύετε ότι με το να αφήνετε αρκετή ώρα το σαμπουάν ή το αφρόλουτρο πάνω σας, θα καταφέρετε έναν πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Το δέρμα σας χρειάζεται λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να καθαριστεί με τη βοήθεια ενός προϊόντος. Με το να τα αφήνετε περισσότερο, ξεραίνετε και ερεθίζετε το σώμα σας.

 


#5 Χρησιμοποιείτε σφουγγάρια που αποτελούν πηγές μικροβίων

Πολλές φορές τα σφουγγάρια χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Φροντίστε να αλλάζετε τα σφουγγάρια σας πολύ συχνά και να τα καθαρίζετε μετά από κάθε ντους. Αν απολαμβάνετε την απολέπιση με κάποιο προϊόν, πιο υγιεινό θα ήταν να χρησιμοποιείται ένα scrub σώματος ή μια πάνινη πετσέτα καθαρισμού την οποία μπορείτε να πλένετε στο πλυντήριο!

 


#6 Κάνετε μπάνιο πάρα πολύ συχνά

Νιώθετε ότι θα είστε πιο καθαροί αν κάνετε μπάνιο κάθε μέρα; Καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε. Το καθημερινό ντους δεν είναι πάντα απαραίτητο, εκτός κι αν πήγατε γυμναστήριο ή κάνατε μια δραστηριότητα που επηρέασε την καθαριότητα του σώματός σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά, όσο λιγότερο τα λούζετε, τόσο πιο υγιή θα είναι. Καλό θα ήταν, αν τα μαλλιά σας λαδώνουν εύκολα να τα λούζετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αν πάλι έχετε ξηρά ή σγουρά μαλλιά μια ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

 

 

#7 Σκουπίζεστε πολύ δυνατά

Αφού τελειώσετε το μπάνιο, αποφύγετε να σκουπιστείτε με υπερβολική δύναμη με σκοπό να στεγνώσετε γρήγορα. Αφού αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η πετσέτα να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα σας. Αντί λοιπόν να τρίβετε με δύναμη την πετσέτα πάνω σας, ταμπονάρετέ την απαλά στο δέρμα σας.

 

 

#8 Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα

Είναι ανάγκη να ενυδατώνετε το δέρμα σας ενώ είναι ακόμη νωπό. Αμέσως μετά το ντους, το σώμα σας είναι εμποτισμένο με νερό, αλλά μόνο για λίγα λεπτά, αφού μετά το νερό εξατμίζετε. Αν θέλετε να αποτρέψετε την εξάτμισή του, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο σας ή ενναλακτικά χρησιμοποιείστε την όσο είστε μέσα στη μπανιέρα. Το δέρμα σας έτσι θα την απορροφήσει καλύτερα και μετά το μπάνιο θα φαίνεται πιο νεανικό και υγιές!

 


Λίγα Tips για να Αναβαθμίσετε το Ντους σας


Τώρα που γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, διαβάστε ορισμένες συμβουλές που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας στη μπανιέρα!

  • Κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, αφού καθαρίσετε το δέρμα σας με το αφρόλουτρό σας, εφαρμόστε ένα scrub βασισμένο σε έλαια το οποίο θα συμβάλει στην σίγουρη ενυδάτωσή σας.
  • Καλό θα ήταν να επιλέγεις προϊόντα καθαρισμού χωρίς λαυρυλοθειικό νάτριο τα οποία μπορείς να βρεις στα ράφια των φαρμακείων. Μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο αλλά το αξίζουν.
  • Το conditioner είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου, αλλά για να πετύχεις ακόμη περισσότερη απαλότητα και λάμψη, δοκίμασε να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου μια χειροποίητη μάσκα πριν τα λούσεις. Μια υπέροχη και πανεύκολη λύση είναι να απλώσεις στα μαλλιά σου μια μεγάλη δόση οργανικού λαδιού καρύδας η οποία θα τα θρέψει και θα τα δυναμώσει!

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Ομορφιά
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 15:46

10 Super Τροφές για Καύση Λίπους!

Το καλοκαίρι κάθε άλλο από μακριά είναι και φυσικό είναι πολλές από εμάς να ψάχνουμε και για άλλους τρόπους που θα συμβάλουν στη μείωση του βάρους μας! Εκτός λοιπόν από τη γυμναστική και μια υγιεινή διατροφή, μπορείτε να προσθέσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και κάποιες τροφές που συμβάλουν στην καύση του λίπους, τη μείωση του διαβήτη και φυσικά την ελαχιστοποίηση του κινδύνου παχυσαρκίας.

Επιλέξτε λοιπόν κάποιες από τις παρακάτω «μαγικές» τροφές και δείτε το σώμα σας να αλλάζει.


#1 Μηλόξυδο

Το πολύ ευεργετικό αυτό είδος ξυδιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αφού μειώνει την όρεξη για ζάχαρη. Η πρόσληψη του μηλόξυδου πριν ένα γεύμα μπορεί επίσης να συμβάλει στον κορεσμό, επομένως η πρόσληψη τροφής θα είναι λιγότερη! Επιπλέον, δουλεύει ως ένας φυσικός τρόπος αποτοξίνωσης του σώματος και ισορροπεί το pH του στομαχιού. Επειδή όμως η ουσία αυτή είναι αρκετά όξινη, προσθέστε σε ένα ποτήρι με νερό μία ή δύο κουταλιές από μηλόξυδο και... Άσπρο Πάτο!

 

#2 Ζωμός

Ο ζωμός από κόκκαλα κάποιου ζώου (πχ. κοτόπουλου, μοσχαριού κλπ), μπορεί στη νέα γενιά να φαίνεται ξένος και ίσως περίεργος αλλά οι παππούδες μας τον είχαν στην εβδομαδιαία διατροφή τους και από ότι φαίνεται, για πολύ καλό λόγο! Ο ζωμός από κόκαλα είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές που έχει την δυνατότητα να βελτιώσει την υγεία σας και να σας βοηθήσει στην καύση του σωματικού σας λίπους. Εξαιτίας της αφθονίας του σε αμινοξέα, ο ζωμός αυτός, αποτρέπει τις πιθανές βλάβες των οστών, αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος. Βρείτε λοιπόν τις συνταγές που είναι προσιτές για εσάς και απολαύστε αυτό το διαχρονικό και νόστιμο ελιξίριο υγείας!

 

#3 Πιπέρι Καγιέν

Το πικάντικο αυτό καρύκευμα έχει περισσότερες θετικές ιδιότητες από ότι πιστεύατε. Όχι μόνο νοστιμεύει πολυάριθμες συνταγές αλλά και αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος, το οποίο μετατρέπει σε ενέργεια. Ακριβώς ότι χρειαζόμαστε δηλαδή! Επιπροσθέτως, το πιπέρι Καγιέν αυξάνει το μεταβολισμό του σώματος, βοηθώντας σας να χάσετε πιο εύκολα βάρος. Προσθέστε το λοιπόν στα γεύματά σας ή δημιουργήστε ένα ρόφημα, το οποίο, σύμφωνα με τον εμπνευστή του, μπορεί να συμβάλει στη γρήγορη καύση του λίπους.

 

#4 Σπόροι Chia

Οι μεξικάνικοι αυτοί σπόροι, είναι μια πανίσχυρη τροφή που συμβάλει αποτελεσματικά στη καύση του λίπους! Όχι μόνο η κατανάλωση σπόρων chia αυξάνει την ενέργεια σας και χαρίζει περισσότερη αντοχή (αν αθλείστε πρέπει να τους δοκιμάσετε!), αλλά λόγω του ότι απορροφούν το βάρος τους σε νερό, οι σπόροι αυτοί βοηθούν στην επιβράδυνση της χώνεψης. Έτσι προκαλείται κορεσμός και μειώνεται η επιθυμία σας για ζάχαρη. Βρείτε λοιπόν συνταγές που περιλαμβάνουν σπόρους chia και δοκιμάστε αυτή τη θαυματουργή τροφή!

 

#5 Κοτόπουλο

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το κοτόπουλο είναι μια ιδανική λύση, αφού είναι μια από τις τροφές που συμβάλουν στην καύση λίπους. Μισό μόνο φιλέτο κοτόπουλου παρέχει το 37% της πρωτεΐνης που χρειάζεται καθημερινά το σώμα μας. Η τροφή αυτή προσφέρει ενέργεια στο σώμα, οι μύες μοιάζουν περισσότερο σχηματισμένοι και φυσικά είναι ένα αρκετά χορταστικό γεύμα. Επειδή όμως τα κοτόπουλα δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον τοπικό εκτροφέα ή αν έχετε τη δυνατότητα να τα αγοράζετε βιολογικά.

 

#6 Λάδι Καρύδας

Τα λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο υγιεινά και φυσικά λίπη τα οποία μπορούμε να καταναλώνουμε. Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του σωματικού βάρους και λίπους. Το να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας αντί για ορισμένα άλλα λάδια στο φαγητό σας είναι ένας καλός τρόπος να το προσθέσετε στη διατροφή σας.

 

#7 Σταυρανθή Λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά – όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, τα γογγύλια, το νεροκάρδαμο, τα ραπανάκια, η ρόκα, το κουνουπίδι κλπ. – όχι μόνο είναι πολύ σημαντικά συστατικά μιας σωστής διατροφής αλλά είναι και ιδανικά για την καύση λίπους.

 

#8 Γκρέιπφρουτ

Τα γκρέιπφρουτ δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά ευτυχώς για εμάς είναι και μια τροφή που βοηθάει αποτελεσματικά στη καύση του λίπους! Τα ένζυμα που έχουν βρεθεί μέσα σε αυτά τα εσπεριδοειδή, συμβάλουν στη διάσπαση της ζάχαρης από τον οργανισμό, αυξάνουν τον μεταβολισμό και έτσι επιτυγχάνεται το αδυνάτισμα. Προσπαθήστε να προσθέσετε ένα κομμάτι γκρέιπφρουτ στο πρωινό σας ή να στύψετε το χυμό του σε ένα ποτήρι με νερό.

 

#9 Πράσινο Τσάι Matcha

Η συχνή κατανάλωση του τσαγιού αυτού μπορεί πραγματικά να μειώσει το λίπος του σώματος και να ελαττώσει τα επίπεδα χοληστερίνης. Επιπλέον, βοηθάει το σώμα σας να επανέλθει γρήγορα, μετά από μια κουραστική γυμναστική!

 


#10 Κεφίρ

Το Κεφίρ είναι ένα ρόφημα που μοιάζει στο γιαούρτι και είναι γεμάτο από θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει προβιοτικά, τα καλά αυτά βακτήρια που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις φλεγμονές. Τα προβιοτικά είναι επίσης, ιδιαιτέρως ωφέλημα γι’ αυτούς που επιθυμούν να χάσουν βάρος! Προσπαθήστε λοιπόν, να αντικαταστήσετε το γιαούρτι σας με το κεφίρ μερικές μέρες τις εβδομάδας.

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Διατροφή

Ήρθε η πολυπόθητη εκείνη ώρα, οι κούτες σου κάνουν στοίβες στο πάτωμα του παλιού σου διαμερίσματος, έχεις τα καινούργια σου κλειδιά και είσαι πια έτοιμη να μοιραστείς τη ζωή και τη ντουλάπα σου με εκείνον. Παρόλο τον ενθουσιασμό σου όμως έχεις αυτό το άγχος για το άγνωστο κι αναρωτιέσαι... Που θα χωρέσουν όλα αυτά;

Πολλά είναι τα ζευγάρια που κατά τον πρώτο καιρό της συγκατοίκησης τους αναδιαμορφώνουν και διακοσμούν τον χώρο όπου επέλεξαν για να εξυπηρετεί και να αρέσει και στους δύο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι η συνεργασία σε ένα τέτοιο επίπεδο σε συνδυασμό με τα γούστα που διαφέρουν μπορούν να φέρουν εντάσεις και διαφωνίες.

Διαβάστε λοιπόν κάποιες έξυπνες συμβουλές για να μην πελαγώσετε κατά τη διακόσμηση του χώρου σας με τον αγαπημένο σας:


# Συμφωνείστε για το οικονομικό

Ένα αρκετά πεζό αλλά αναγκαίο ζήτημα το οποίο πρέπει να διασαφηνιστεί πριν μείνετε μαζί και ίσως μια καλή προπόνηση για το μέλλον σας. Συζητήστε για το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε ώστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας και ποιες παραχωρήσεις είστε διατεθειμένοι να κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε και οι δύο στο μυαλό ένα budget το οποίο θα σας φανεί χρήσιμο όταν θα αγοράζετε έπιπλα ή υλικά και θα αποφύγετε τσακωμούς πάνω από ακριβές πολυθρόνες σε πολυκαταστήματα.

 

# Βρείτε το στιλ σας

Δεν εννοώ να βρείτε ο καθένας ένα στιλ διακόσμησης που του αρέσει, αυτό λογικά θα το έχετε ήδη κάνει. Το σημαντικό είναι να αποφασίσετε ποιο από τα εκατοντάδες στιλ διακόσμησης ταιριάζει και στους δύο καθώς και στο χώρο που επιθυμείτε να το εφαρμόσετε. Πολλές φορές το ίδιο το σπίτι που ζείτε μπορεί να σας δώσει ιδέες, για παράδειγμα αν επιλέξατε ένα παλιό σπίτι, θα μπορούσατε να κάνετε μια πιο Retro-Chic ή Vintage διακόσμηση και αντίστοιχα αν θα ζήσετε σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα το Βoho-Chic ή το Black and White Minimal μοιάζουν ιδανικές επιλογές, ενώ ταιριάζουν και στα δύο φύλα.


# Διασαφηνίστε τα Μη – Διαπραγματεύσιμα

Στην ουσία θα δημιουργήσετε ο κάθε ένας μια wish list με τα αντικείμενα τα οποία θέλετε οπωσδήποτε να αγοράσετε ή να κρατήσετε από το προηγούμενο σπίτι σας. Σε πολλές τέτοιες αντρικές λίστες θα μπορούσε να δει κανείς άνετους μεγάλους καναπέδες και τελευταίας τεχνολογίας τηλεοράσεις ή στερεοφωνικά. Ταυτόχρονα στις αντίστοιχες γυναικείες, θα δέσποζαν υπερμεγέθεις ντουλάπες ή super στιλάτα φωτιστικά. Βρείτε λοιπόν, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διακόσμησης, τα σημεία στα οποία δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε παραχωρήσεις ώστε να αποφύγετε μελλοντικούς τσακωμούς. Φροντίστε βέβαια πάντα να κινήστε σε λογικά πλαίσια.


# Μπερδέψτε τα διαφορετικά σας γούστα

Τι πιο όμορφο από το να συνδυάσετε ιδέες και αντιλήψεις πάνω στην διακόσμηση και να δημιουργήσετε ένα χώρο με διαφορετικές προοπτικές και στιλ! Φυσικά η αρμονία πρέπει να διατηρείται αλλά δεν είναι ποτέ κακό να συνδυαστούν τα εκ πρώτης όψεως «αταίριαστα». Μια εξαιρετική ιδέα είναι να «μπερδέψετε τις προτιμήσεις σας» στα μεγάλα έπιπλα συνδυάζοντας το στιλ του ενός με το χρώμα που αρέσει στον άλλο. Εναλλακτικά δημιουργήστε συνθέσεις που αφορούν την τέχνη συνδυάζοντας τα γούστα σας σε αυτό τον τομέα. Για παράδειγμα, πειραματιστείτε μπλέκοντας τα κάδρα ή τις αφίσες που αγαπάτε ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους. Συνδυάστε επίσης, χρώματα και pattern σε υφάσματα και διακοσμητικά που πιστεύετε ότι θα ταιριάξουν αρμονικά κι αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και των δύο.


# Πρώτα από όλα η Λειτουργικότητα

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά για εμάς τις γυναίκες να έχουμε αρκετό χώρο για τα ρούχα, τα παπούτσια, τα καλλυντικά και τα βιβλία ή περιοδικά μας. Πρέπει όμως να υπάρξει σεβασμός προς έναν πρώην εργένη ο οποίος δεν έχει συνηθίσει να έχει στο μπάνιο του δεκάδες άγνωστα προς αυτόν προϊόντα ή να στριμώξει άλλα προσωπικά του αντικείμενα κάτω από στοίβες περιοδικών μόδας. Η λύση είναι απλή και δοκιμασμένη, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι και κρυφά συρτάρια όπου υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Μια μεγάλη εντοιχισμένη ντουλάπα, μια παπουτσοθήκη, ένα έπιπλο τουαλέτας και μεγάλες βιβλιοθήκες ή ράφια θα σας λύσουν τα χέρια!

Με συνεργασία και οργάνωση λοιπόν θα δημιουργήσετε ένα σπιτικό και για τους δύο σας, χωρίς ανεπιθύμητες εντάσεις ή παρεξηγήσεις.

Ξεκινάτε μια υπέροχη περίοδο στη ζωή σας, απολαύστε την...

 

 

Από την Χαρά Καλεμάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Κατηγορία Σπίτι

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery