Suntown Magazine | Γυναικείο Περιοδικό - Μαϊος 2017

Τον προηγούμενο μήνα οι ταμίες μιας γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ έκαναν κινητοποίηση για να ενημερώσουν τους πελάτες για την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση των αυτόματων ταμείων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μέσα στην επόμενη τριετία απειλούνται 2.000 θέσεις εργασίας. Στα αυτόματα ταμεία, ο πελάτης περνάει ο ίδιος τα είδη που έχει αγοράσει από έναν σαρωτή.

Υπάρχει βέβαια και ένας ταμίας που εποπτεύει και επεμβαίνει αν γίνει κάποιο λάθος αλλά αντιστοιχεί σε 8 ή 10 αυτόματα ταμεία.

Ο επόμενος υπολογιστής που θα αγοράσετε ίσως να έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ρομπότ. Εταιρείες κολοσσοί χρησιμοποιούν ρομπότ για τη μείωση του κόστους αλλά και για την ταχύτερη ανάπτυξη τους. Έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η χρήση των ρομπότ επεκτείνεται σε πολλές επιχειρήσεις. Ακόμη και η αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut χρησιμοποιεί ρομπότ για να παίρνουν παραγγελίες σε εστιατόρια της στην Ασία. Γενικά τα αυτόματα συστήματα ή ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πολλές από τις σημερινές θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν στο κοντινό μέλλον με κάποιο ρομπότ.

 

robot apeiloun tis theseis ergasias photo2

 

Η λέξη ρομπότ εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θεατρικό έργο R.U.R που παρουσιάζει ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει ανθρωπόμορφες αυτόματες μηχανές.

Θα πρέπει να χαιρόμαστε που η τεχνολογική πρόοδος εκχωρεί στα ρομπότ τις πιο επίπονες και πιο βαρετές εργασίες ή θα πρέπει να ανησυχούμε για τις θέσεις εργασίας; Η επίπτωση της χρήσης των ρομπότ πάνω στην απασχόληση είναι ένα θέμα χρόνιας διαμάχης ανάμεσα στους εργατολόγους και τους ειδικούς της τεχνολογίας. Δεν απειλούνται μόνο ανειδίκευτοι εργάτες αλλά και κάθε είδους επαγγελματίες. Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η αυτοματοποίηση θα τονώσει την παραγωγικότητα και αυτό θα αποτελέσει το αντίβαρο στις οικονομικά ασθενείς χώρες. Σε αρκετές εργασίες όμως θα ήταν καλύτερο χρησιμοποιούνται ρομπότ. Για παράδειγμα σε δύσκολες εργασίες που μπορεί να απειλούν ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων.

 

robot apeiloun tis theseis ergasias photo3

 

Παρατηρείται ότι η πρόοδος καταστρέφει πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Επίσης από τα οφέλη των ρομπότ κερδίζουν αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και όχι εκείνοι που τα δουλεύουν. Δυστυχώς η αλματώδης άνοδος της παραγωγικότητας όχι μόνο δεν έχει μειώσει το χρόνο εργασίας ή έχει αυξήσει την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, αλλά έχει αμφισβητήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων που έχουν κερδηθεί με πολλούς αγώνες. Επίσης έχει οδηγήσει σε σύγκρουση τις κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα η εισαγωγή αυτόματων μηχανών συναλλαγών στις τράπεζες βοηθάει τους πολυάσχολους πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά παράλληλα οδηγεί στη μείωση θέσεων εργασίας στις τράπεζες.

Η τεχνολογία είναι το μέλλον, αλλά στέλνει τους εργαζόμενους σε ένα σκοτεινό παρελθόν, όπως τον 19ο αιώνα σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι εργάτες κατέστρεφαν τις μηχανές που τους έβγαζαν στην ανεργία. Σήμερα φτάσαμε στο ευρωκοινοβούλιο κάποιοι θέλουν να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα ασφάλισης στα ρομπότ . Η καινοτομία και η πρόοδος είναι καλά πράγματα αλλά όταν τα ελέγχουν άπληστοι άνθρωποι γίνονται καταστροφικά. Δεν μπορούμε να μη συλλογιστούμε τις εκατομμύρια οικογένειες που μένουν απροστάτευτες απέναντι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Τι νόημα έχει να αυξάνεται ο παγκόσμιος πλούτος αλλά να ωφελείται μόνο το 1% και να γίνεται ολοένα και πιο δυστυχισμένο το υπόλοιπο 99%;

 

 

Από την Φαίη Σπυριδάκη

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Κατηγορία Εργασία
Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 15:05

Πρώτο ραντεβού. Οδηγίες χρήσης!!

Όλοι έχουμε άγχος πριν το πρώτο ραντεβού με κάποιον! Καταρχάς, μόλις σιγουρευτείς, το ανακοινώνεις ψιθυριστά στην κολλητή σου. Και την ξορκίζεις να μην πει σε κανέναν τίποτα “για να μην το γρουσουζέψει”, “γιατί κανένας άλλος δεν το ξέρει, μόνο εσύ”, “γιατί δεν ξέρει τι θα γίνει” και διάφορα τέτοια. Βέβαια, ανακαλύπτεις ότι όλοι το ξέρουν, αλλά απλά φρικάρεις στην ιδέα ότι μπορεί να το συζητάνε μεταξύ τους όταν εσύ λείπεις.

Στην αρχή είσαι πολύ ενθουσιασμένη. Και απολύτως αισιόδοξη! Είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Τέλεια. Συγκλονιστικά, γιατί ακούει και το Σύμπαν! Μετά, όμως, αλλάζουν κάπως απότομα τα συναισθήματα... Η ώρα πλησιάζει... Αρχίζει το άγχος!!

Μιλάς για ώρες με την κολλητή σου για το τι θα φορέσεις, ίσως τηλεφωνήσεις και μια άλλη φίλη σου, και μια άλλη, και μια άλλη... και πάει λέγοντας! Τελικά δεν ακούς καμία, φοράς αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις και αρχίζεις να βάφεσαι για μία ώρα περίπου. Γενικότερα ετοιμάζεσαι για ένα τρίωρο.

Είσαι τρομοκρατημένη του κερατά και ξεκινάει η κρίση πανικού... Κι αν δεν του αρέσω; Κι αν δεν ταιριάζουμε; Κι αν δεν έχουμε τι να πούμε; Είμαι ωραία; Μήπως είναι πολύ κοντό; Μήπως με περάσει για “μπιπ”; Μήπως να φορέσω το άλλο; Μήπως βάφτηκα πολύ; Πόσα λεφτά να πάρω μαζί μου; Είμαι ωραία; Κι αν δεν του αρέσω; Πετάνε τα ψωμάκια; Το προγούλι; Έχω παχύνει... έχω κυτταρίτιδα... Χάλια είμαι.

Δεν είναι να βρίσκεται κάποιος δίπλα σου λίγο πριν φύγεις. Θα τον φρικάρεις! Και τα νευράκια σου... στο όριο! Μάταια προσπαθούν να σε χαλαρώσουν... Που και που καταφέρνεις να επιβληθείς στον εαυτό σου και μετά ξανά από την αρχή...

Καμία, σχεδόν, γυναίκα δεν είναι ποτέ ο εαυτός της στο πρώτο ραντεβού. Στην πραγματικότητα παίζει ένα ρόλο που οι φίλοι της ποτέ δεν είχαν δει. Κι όσες φορές η πρώτη συνάντηση κατέληγε σε σχέση, πάντα κατέληγε και σε χωρισμό, γιατί αργά η γρήγορα ο πραγματικός εαυτός έκανε την εμφάνισή του.

 

prwto rantevou odigies xrisis photo2

Έτσι, φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε.. Γιατί, ενώ φαίνεται πως πάνε καλά τα πράγματα, τελικά βγαίνουμε σε αδιέξοδο; Το πρώτο ραντεβού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες γι’ αυτό σας καλό θα είναι να ακολουθήσετε την καλύτερη συνταγή για ένα επιτυχημένο ραντεβού που αναφέρεται παρακάτω:


1.   Η πρώτη εικόνα είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη του ραντεβού, γι' αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε την υγιεινή και την εμφάνισή σας. Προσοχή το αποτέλεσμα να μην είναι επιτηδευμένο. Αφήστε τα στημένα μαλλιά και τα πολύ στενά ρούχα. Θυμηθείτε ότι στους άντρες αρέσει το επιμελώς ατημέλητο look και το καλοκαίρι η εμφάνισή μας να είναι πιο ανέμελη.

2.   Προτιμήστε το ντύσιμό σας να είναι sexy chic. Το υπερβολικά αισθησιακό δεν θα κάνει καλή εντύπωση. Όσο πιο casual το ντύσιμο, τόσο το καλύτερο! Αξίζει να σημειωθεί πως το ρούχο εξαρτάται και από το μέρος που θα γίνει το ραντεβού. Αν όμως δεν έχετε κανονίσει το πού θα πάτε, μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι ένα στενό μαύρο παντελόνι και μια μπλούζα που θα αναδεικνύει το καλύτερο σημείο στο σώμα σας.

3.   Έχετε υπόψη σας ότι οι άντρες γενικά προτιμούν το ελαφρύ μακιγιάζ που απλά τονίζει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας. Αποφύγετε λοιπόν τις πολλές στρώσεις make up και τα έντονα μάτια και χείλη, τονίστε μόνο το ένα χαρακτηριστικό από τα δύο, το δυνατότερο!

 

prwto rantevou odigies xrisis photo3

 

4.   Να είστε χαμογελαστές και ευχάριστες για να του δείχνετε ότι περνάτε καλά μαζί του και να δίνετε κίνητρα για συζήτηση, σπάζοντας τον πάγο μεταξύ σας. Προσπαθήστε να μην κάθεστε αμίλητες λόγω αμηχανίας.

5.   Μοιραστείτε μαζί του διασκεδαστικά περιστατικά και χιουμοριστικές ιστορίες σα να μιλούσατε με φίλους σας για να νιώσετε και οι δύο πιο άνετα. Φυσικά δεν εννοούμε ανέκδοτα με ξανθές ή σόκιν!

6.   Σε κάποιες φάσεις αφήστε τη γλώσσα του σώματος να μιλήσει για εσάς. Θα δείξετε άνετες και αυθόρμητες. Σημειώστε ότι προσέχουν κάθε σας κίνηση, ακόμη και τη στάση του σώματος και σε καμία περίπτωση δεν τους αρέσει να διακρίνουν αμηχανία ή άβολη στάση.

7.   Να είστε ο εαυτός σας, ώστε να καταλάβει από την αρχή με τι άτομο έχει να κάνει και να είστε ειλικρινείς. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα αποκαλύψετε τα πάντα.

8.   Δώστε του την ευκαιρία να μιλήσει για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά του και δείξτε ενδιαφέρον για όσα σας λέει, ακόμη κι αν πράγματι δε σας νοιάζουν.

9.   Η προσοχή σας θα πρέπει να είναι στραμμένη επάνω του και να μην ανταλλάσσετε μηνύματα με την κολλητή σας. Θα είναι αγενές και δεν θα κάνει καλή εντύπωση.

10. Να μιλάτε όμορφα κι ευγενικά όπως αρμόζει στη γυναικεία εκλεπτυσμένη φύση. Τέτοιοι τρόποι σπανίζουν στις μέρες μας και ο αντρικός πληθυσμός τους εκτιμά ιδιαίτερα.

 

prwto rantevou odigies xrisis photo4

 

11. Γενικά είναι σημαντικό η όλη στάση και συμπεριφορά σας να αποπνέει θηλυκότητα και αισθησιασμό προκειμένου να γοητεύσετε κάποιον. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε το ραντεβού του να μοιάζει με συνάντηση με τον κολλητό του.

12. Εάν καπνίζετε ή αγαπάτε το ποτό θα ήταν προτιμότερο να μην το παρακάνετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να τον ξενερώσετε ή να γελοιοποιηθείτε.

13. Θυμηθείτε ότι συζητήσεις για προβλήματα κάθε τύπου ή για τους πρώην σας δεν είναι ό,τι καλύτερο στα πρώτα ραντεβού. Η μιζέρια και ο ρόλος του ψυχολόγου δεν αρέσει σε κανέναν.

14. Μη δώσετε την εντύπωση ότι είστε έτοιμες να πληρώσετε το λογαριασμό, ούτε όμως και να σπεύσετε να βγάλετε το πορτοφόλι σας. Να αφήσετε την δυνατότητα στον άλλον να το διαχειριστεί και να του πείτε: “είσαι σίγουρος; εγώ θέλησα να πληρώσω τα μισά”. Αν εκείνος επιμείνει, να τον αφήσετε να πληρώσει.

15. Οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες με αέρα, προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, οπότε φροντίστε να δείχνετε την αυτοεκτίμηση που διαθέτετε και μη δίνετε την εντύπωση της "εύκολης ή απελπισμένης", ή ακόμη και το «θύματος», σε όποια φάση κι αν βρίσκεστε.

16. Ζήστε τη στιγμή και μην προτρέχετε μιλώντας για το μέλλον ή την ανάγκη σας να παντρευτείτε άμεσα. Ο γάμος και τα παιδιά φρικάρουν τους άντρες και τους απομακρύνουν.


Το ραντεβού είναι μία πολύ όμορφη στιγμή, γι' αυτό το λόγο φροντίστε να περάσετε ευχάριστα και να μην προσποιείστε κάτι που δεν είστε στην πραγματικότητα. Οι άντρες αγαπούν τον αυθορμητισμό και την εξερεύνηση της άγνωστης μυστηριώδους προσωπικότητας.

Και καλή σας επιτυχία!!!

 

Από την Νιόβη Τσοχαταρίδου

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Κατηγορία Σχέσεις

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery