Κανελόνια με Κιμά

06 Δεκ 2016
165 φορές
Υλικά
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντοματοχυμό
  • λίγο ελαιόλαδο 
  • 1 δόση εύκολη μπεσαμέλ
  • ½  κούπα τριμμένο τυρί
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
 
 
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το κρεμμύδι και μια κούπα νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε τον κιμά και λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μαζί  
  3. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό ντοματοχυμό, και βράζουμε ανακατεύοντας κάπου κάπου για να μη μας κολλήσει.
  4. Όταν ο κιμάς μας είναι έτοιμος , προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Ετοιμάζουμε μια δόση κρέμα μπεσαμέλ.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά τα δύο μείγματα.
  7. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.
  8. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε σειρά στο ταψάκι μας. Το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.
  9. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
 
 
 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας

Πορτοκαλόπιτα

06 Δεκ 2016
145 φορές
Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 4 αυγά 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ
  • 2  βανίλιες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • Τη φλούδα από 1 πορτοκάλι
 
Εκτέλεση
  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη και την πλυμένη φλούδα του πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
  2. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
  3.  Σε ένα μπολ χτυπάμε  με το σύρμα ελαφρά τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  5. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα κόβουμε σε 4 ίσα μέρη και ένα – ένα τα τσαλακώνουμε και τα βουτάμε στο μείγμα.
  6. Ρίχνουμε τα μουσκεμένα φύλλα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 – 35 λεπτά.
  7. Βγάζουμε απ’ το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
 
 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας

 

Χταπόδι Κρασάτο

04 Δεκ 2016
246 φορές

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι περίπου στο κιλό ή 2-3 μικρότερα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά3 ώριμες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ½ φλυτζ. τσαγιού ξύδι
  • 4 φλυτζ. τσαγιού νερό
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 2 - 3 κόκκους μπαχάρι , αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.
  2. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ξύδι, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι.
    (Εναλλακτικά το βράζουμε στη χύτρα με ένα ποτήρι νερό για 15-20 λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες κάθε χύτρας)
  3. Μόλις το χταπόδι βράσει το βγάζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Μόλις το κρεμμύδι μας μαραθεί προσθέτουμε το χταπόδι να σοταριστεί κι αυτό ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει.
  6. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε για 2', να πάρει βράση και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι και 5-6 ποτήρια νερό.
  7. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να δέσει η σάλτσα του.
    (Αν το κάνουμε στη χύτρα προσθέτουμε μόνο 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 15’-20’ λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες κάθε χύτρας)

 

Πηγή: http://tinafamesimera.blogspot.gr/

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery