Ξεπερνώντας τα εμπόδια!!!

15 Μαρ 2017
140 φορές
 
 
Η σημερινή ζωή είναι πολύ δύσκολη για να επιβιώσει κανείς καθημερινά. Έχει πολλές απαιτήσεις και χρειάζεται να αφιερώνουμε πολύ χρόνο για την εργασία μας. Το να ασχολείται κανείς κάνοντας αγώνα για εξασφαλίσει λίγο ελεύθερο χρόνο για τον ίδιο και την εξέλιξη του μήπως είναι είδος πολυτελείας; 
 
Όταν ο άνθρωπος έχει θέληση μπορεί να ασκείται στην εξέλιξη τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας του, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη ασχολία του. Δεν τον εμποδίζει κανείς να εργάζεται. Χρειάζεται όμως επίγνωση και σύνεση σε ό,τι κάνουμε. Όταν είμαστε νέοι δεν πρέπει να σπαταλάμε τη ζωή μας για να αποκτήσουμε χρήματα. Θα δουλεύουμε για να ζούμε και όχι θα ζούμε για να δουλεύουμε. Δυστυχώς όμως σκεφτόμαστε ανάποδα. Βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε και  μετά αναστενάζουμε για τη χαμένη μας νεότητα. Χάνουμε τη ζωή και την υγεία μας για να αποκτήσουμε χρήματα και στη συνέχεια χάνουμε τα χρήματά μας για να αποκτήσουμε την υγεία μας. Ζούμε τη ζωή μας σαν να μην πρόκειται να πεθάνουμε ποτέ  κι όταν γεράσουμε είμαστε σαν να μην την έχουμε ζήσει ποτέ, φυσικά με τον τρόπο που την έχουμε ζήσει. Σκεφτόμαστε με τόσο άγχος για το μέλλον, ώστε αμελούμε το παρόν και έτσι δε ζούμε ούτε το παρόν, ούτε το μέλλον. Για να βρίσκεται κανείς μέσα στο παιχνίδι της εξέλιξης, πρέπει οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει να έχει επίγνωση του τι κάνει και γιατί το κάνει, ώστε μέσα από την όποια εργασία να αγωνίζεται και να εξελίσσεται. 
 
 
xepernontas ta empodia photo2
 
 
Συνήθως όσο είμαστε νέοι δεν συνειδητοποιούμε την αναγκαιότητα έναρξης του προσωπικού μας αγώνα για εξέλιξη και πάντα την αναβάλουμε χρονικά. Έτσι τα ελαττώματα μας, τα πάθη, οι φοβίες, οι αρνητικές μας σκέψεις βρίσκουν έδαφος και ριζώνουν, μεγαλώνουν κι όταν κάποτε η ζωή μας γεμίσει αδιέξοδα, όταν δηλαδή το μαχαίρι φτάσει στο κόκαλο, τότε αποφασίζουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Τότε όμως είναι λίγο αργά και δύσκολα αλλάζουν οι κακές συνήθειες της ζωής μας. Ο Χαλίλ Γκιμπράν έλεγε: «Πρόσεξε τις σκέψεις σου γιατί γίνονται λόγια. Πρόσεξε τα λόγια σου γιατί γίνονται πράξεις. Πρόσεξε τις πράξεις σου γιατί γίνονται συνήθειες. Πρόσεξε τις συνήθειες σου γιατί γίνονται χαρακτήρας. Πρόσεξε το χαρακτήρα σου γιατί γίνεται η μοίρα σου...». Οι σκέψεις που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας, μετατρέπονται σε πράξεις του αύριο. Η ζήλεια που μας κυριεύει, γίνεται ξέσπασμα οργής. 
 
Η αδιαλλαξία μας μεταβάλλεται σε θανάσιμο μίσος. Ο θυμός μας ωθεί σε κακοδιαχείριση. Η πλεονεξία μας οδηγεί σε κατάχρηση κι αδικία. Η ενοχή μας φέρνει το φόβο. Είμαστε θύματα των σκέψεών μας. Πρέπει να αποτρέψουμε τότε τις σκέψεις μας. Αν αποτρέψουμε τις σκέψεις κάποιου άλλου, τότε αλλάζουμε τον ίδιο. Αν οι σκέψεις μας γίνονται πράξεις, τότε ας γεμίσουμε τον εαυτό μας με αγάπη και θετικά συναισθήματα κι ας πετάξουμε τις κακές σκέψεις από το μυαλό μας. Αντί λοιπόν να φιλοξενούμε μέσα μας πικρίες, ας παίρνουμε ό,τι είναι καλό, πρώτα για τον εαυτό μας και κατόπιν για τους άλλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή μας που δεν μπορούμε να επαναφέρουμε πίσω, όπως τα λόγια που λέμε, ο χρόνος που περνά και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
 
Ας γνωρίζουμε ότι όλα τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματα που συναντάμε στη ζωή μας, είναι στην πραγματικότητα οι ευκαιρίες για την προσωπική μας εξέλιξη. Δίχως τις καθημερινές μας δυσκολίες ποτέ δε θα κάναμε προσπάθειες για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια!!
 
 
 
Από την Φαίη Σπυριδάκη
 
 
 
Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery