Εφαρμογή θα εντοπίζει τις παθήσεις του δέρματος!

30 Ιαν 2017
338 φορές

Η συνεργασία της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία κινητών τηλεφώνων θα φέρουν σύντομα ένα επαναστατικό αποτέλεσμα στην διάγνωση παθήσεων και καρκίνου του δέρματος.

130.000 διαφορετικές εικόνες δερματικών παθήσεων συλλέχθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και παράλληλα δημιούργηθηκε ένας αλγόριθμος, προκειμένου τα δεδομένα αυτά να περαστούν σε μια εφαρμογή (app) με την οποία κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου να μπορεί να εξετάζει το δέρμα του (ελιές, σημάδια)!

Θα γίνουμε γιατροί του εαυτού μας;
Μπορεί! Διότι αυτή η επαναστατική εφαρμογή που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και θα μπορούμε να την αποκτήσουμε στις συσκευές μας, θα μας επιτρέπει να φωτογραφίζουμε το σημάδι ή την ελιά στο σώμα μας και αμέσως να μαθαίνουμε αν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Η επιστημονική ομάδα ισχυρίζεται πως η αξιοπιστία της εφαρμογής θα ξεπερνά μία επίσκεψη στο δερματολόγο! Ο Sebastian Thurn, μέλος της ερευνητικής ομάδας, μας λέει: "Μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικό για την ανθρωπότητα. Ο αλγόριθμός μας σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο που να μπορεί να ξεχωρίζει 1.280.000 διαφορετικές εικόνες! Έχουν φωτογραφηθεί σημάδια σε σώματα από πολλαπλές γωνίες, με συγκεκριμένους φωτισμούς και με όλες τις δυνατές μεγεθύνσεις".

Είναι καλύτερη η εφαρμογή από την επισκεψη στον Δερματολόγο;
Ναι, γιατί πολύ απλά δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να μελετά και να εξετάζει το σώμα του ανά πάσα στιγμή κι έτσι να προλάβει την ανάπτυξη καρκίνου ή άλλων παθήσεων του δέρματος.
Η Susan Swetter, καθηγήτρια δερματολογίας, τόνισε: "Το μελάνωμα είναι η πλέον θανατηφόρα δερματολογική πάθηση. Εάν ανιχνευτεί νωρίς, το ποσοστό κάποιος να ζήσει πάνω από πέντε χρόνια, είναι 99%. Όταν ανιχνεύεται στο τελευταίο στάδιο, το ποσοστό επιβίωσης πέφτει σε μόλις 14%".

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery