Google Photo Scan: Ψηφιοποιήστε Παλιές Φωτογραφίες

09 Δεκ 2016
463 φορές

Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να είναι ξεχωριστές. Βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος αυτής της υπέροχης χρονιάς. Θα σας πρότεινα λοιπόν να ψάξετε στις πιο κρυφές γωνιές του σπιτιού σας και να βγάλετε επιτέλους στο φως τα άλμπουμ φωτογραφιών σας. Ας διασκεδάσουμε λίγο μαζί τους. Ακόμα και αν πρόκειται για φωτογραφίες που έχετε τοποθετήσει σε κομψές κορνίζες και τις έχετε κρεμάσει στους τοίχους του σπιτιού σας, εμείς έχουμε έναν τρόπο ώστε να σας κάνουμε να ασχοληθείτε μαζί τους. Λοιπόν, μήπως θυμάστε κάποια αγαπημένη σας φωτογραφία, την οποία όμως χάσατε κατά λάθος; Κάπου στο βάθος της καρδιάς σας, σίγουρα η απώλεια αυτή ακόμα θα σας απασχολεί. Η Google κατανοεί τον πόνο σας και έχει αναπτύξει μία εφαρμογή, η οποία θα σας βοηθήσει να ψηφιοποιήσετε τις φωτογραφίες σας. Το όνομα αυτού του μαγικού όπλου είναι «Google Photo Scan». Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που διανύουμε όλα έχουν γίνει ψηφιακά και τα εκτυπώσιμα αρχεία έχουν τεθεί σε δεύτερη μοίρα. Αυτή η εφαρμογή αποτελεί μία απλή μέθοδο για να μετατρέψετε τις παλιές σας φωτογραφίες σε ψηφιακά αρχεία, παρέχοντας ένα επιπλέον χαρακτηριστικό το οποίο αφαιρεί όλα τα ψεγάδια των εκτυπωμένων φωτογραφιών. Ετοιμαστείτε να βγάλετε μία φωτογραφία της φωτογραφίας μίας φωτογραφίας.

 

Περιβάλλον Εργασίας Χρήστη: Τόσο οι χρήστες των android συσκευών όσο και οι χρήστες των iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την εφαρμογή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εφαρμογής από τα αντίστοιχα καταστήματα. Η έκδοση android θα πρέπει να είναι 5.0 ή νεότερη (lollipop ή νεότερη). Πρόκειται για μία απόλυτα εξαιρετική εφαρμογή, όσον αφορά την ποιότητά της και την άριστη εμπειρία που αποκομίζουν οι χρήστες από αυτή. Το περιβάλλον εργασίας του χρήστη είναι έτσι δομημένο ώστε όλες οι εργασίες να γίνονται εκπληκτικά ομαλά και χωρίς σφάλματα. Ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δε χρειάζεται να κάνετε login, αλλά μπορείτε να αποθηκεύσετε εύκολα τις φωτογραφίες σας online. Οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τις χάσατε με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης, η περικοπή των φωτογραφιών γίνεται αυτόματα στις νέες ψηφιοποιημένες φωτογραφίες. Ακόμη, ελαχιστοποιούνται ή εξαλείφονται πλήρως τυχόν προβλήματα στην ποιότητα των φωτογραφιών, όπως είναι η θολότητα. Το φόντο μπορεί να είναι, είτε είναι ένα τραπέζι, ο τοίχος ή μια κορνίζα, θα αφαιρεθεί αυτόματα ή θα περικοπεί έτσι η φωτογραφία ώστε να μην είναι ορατό. Το μόνο που θα μπορούσε να σας δυσαρεστήσει είναι το γεγονός ότι προς το παρόν δε διατίθενται σχεδόν καθόλου επιλογές επεξεργασίας των φωτογραφιών. Οι μόνες επιλογές που έχετε αφορούν την περικοπή των φωτογραφιών και τον προσανατολισμό τους. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προστεθούν περισσότερες επιλογές σε επόμενες ενημερώσεις της εφαρμογής. Όταν επιλέγετε ως φόντο κάποιες συγκεκριμένες επιφάνειες είναι πιθανό η ποιότητα της φωτογραφίας να μην είναι πολύ καλή, αλλά αν ο χώρος στον οποίο βγάζετε τη φωτογραφία είναι καλά φωτισμένος τότε τα αποτελέσματα μπορούν να σας εκπλήξουν.

 

google photo scan2

 

Οδηγίες: Η εφαρμογή ανοίγει ενεργοποιώντας την κάμερα. Θα σας ζητηθεί να τοποθετήσετε την εκτυπωμένη φωτογραφία μέσα στο πλαίσιο της κάμερας. Όταν πιέσετε το πλήκτρο του κλείστρου, θα εμφανιστούν στην οθόνη τέσσερις μικρές κουκίδες. Μετακινείστε την οθόνη σας προς την κάθε κουκίδα και περιμένετε. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος, μετακινείστε το τηλέφωνό σας προς την επόμενη κουκίδα. Ομοίως, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για όλες τις κουκίδες. Αυτό ήταν. Έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία και η ψηφιακή φωτογραφία είναι πλέον έτοιμη. Εύκολο, έτσι; Η ουσία όλης αυτής της διαδικασίας, να σαρώσετε τη φωτογραφία από διάφορες γωνίες, είναι για να επιτύχετε καλύτερη ποιότητα. Έπειτα, οι τέσσερις αυτές λήψεις θα ενωθούν ομοιόμορφα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία μίας και μόνο φωτογραφίας.

google photo scan3

 

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery