Athens Science Festival και Athens Mini Maker Faire, οι δύο προσεχείς εκθέσεις τεχνολογίας που δεν πρέπει να χάσεις!

24 Ιαν 2017
351 φορές

Είναι γεγονός, δύο από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στο κόσμο θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη χώρα μας.

Το Athens Science Festival και to Athens Mini Maker Faire θα πραγματοποιηθούν στις 29/3 - 2/4 και 6/5 - 7/5 αντίστοιχα!

Athens Mini Maker Faire


Το Athens Mini Maker Faire είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, σε συνάρτηση με τα Maker Faire σε όλο τον κόσμο. Το Maker Faire είναι η σπουδαιότερη εκδήλωση για την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική, το φαγητό, την καινοτομία και το making σε όλες τις πιθανές μορφές.

Αποτελεί το μέρος ανακάλυψης όλων των νέων τεχνολογιών, εφευρέσεων και καινοτομιών. Πρόκειται για μια γιορτή για όλη την οικογένεια, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Συγκεντρώνονται άνθρωποι που φτιάχνουν κατασκευές με τα χέρια τους, σχετικά με την τεχνολογία, την τέχνη, το crafting, το DIY (Do It Yourself), την επιστήμη και την εκπαίδευση. Μπορεί να συμμετέχει κάποιος που φτιάχνει καινοτομίες, ευρεσιτεχνίες αλλά και νέα εντυπωσιακά προϊόντα.

Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το making σε έναν χώρο. Με λίγα λόγια, ανθρώπους που τους αρέσει να δημιουργούν projects όπως robot, αυτόματες μηχανές (IoT , Internet Of Things), μηχανικά χέρια που τα ελέγχεις από τον υπολογιστή σου και πολλά άλλα ακόμη. Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει γιατί; Γιατί αντί να κοιτάξουν τη δουλειά τους κάθονται και ασχολούνται με την δημιουργία μηχανικών επιτευγμάτων; Η απάντηση είναι το ίδιο λογική, όσο λογική είναι και η θέληση ενός παιδιού να μάθει να περπατάει ή να μιλάει… Πέρα από αυτούς που είναι όντως η δουλειά τους να δημιουργούν, είναι και αυτοί που αγαπάνε το κόσμο της μηχανικής, της δημιουργίας της φαντασίας και της προόδου είναι αυτό που τους φτιάχνει τη διάθεση και τους ωθεί να δημιουργήσουν ένα κόσμο στον οποίο τα άτομα που τον απαρτίζουν θα ζουν ευέλικτα και άνετα! Είναι οι λεγόμενοι οραματιστές που πλάθουν το κόσμο του αύριο από... χθες.

Οι συμμετέχοντες προβάλλουν τα Project που έχουν δημιουργήσει και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους makers, τα projects τους, να εμπνευστούν και να μάθουν από τις καινοτομίες και τις ευρεσιτεχνίες που παρουσιάζονται. Ακόμη, μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.! Είναι λοιπόν η τέλεια ευκαιρία να πάτε τα παιδιά σας σε ένα χώρο δημιουργίας και παιχνιδιού, ώστε να τους προσφέρετε στιγμές ποιοτικής διασκέδασης! Με αυτόν τον τρόπο θα τα βοηθήσετε να ανοίξουν το μυαλό τους και να αρχίσουν να σκέφτονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο πως μπορούν να φτιάξουν το οτιδήποτε «διαστημικό» που βλέπουν στις ταινίες με απλά υλικά όπως καλώδια, λαμπάκια και αισθητήρες.

Περισσότερα για αυτήν την έκθεση μπορείς να βρεις στο επίσημο site: http://makerfaireathens.com/

 

athens science photo3

 

Athens Science Festival


Tο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα μαζί με το Athens Mini Maker Faire.

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν τον θεατή μέρος της. Το Athens Science Festival είναι περήφανο που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, αλλά και να τους διευρύνει.

Κάθε χρόνο τηρεί την υπόσχεσή του: Συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει τον ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνας που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στον χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Περισσότερα για αυτήν την έκθεση μπορείς να βρεις στο επίσημο site: http://www.athens-science-festival.gr/

 


Από τον Αναστάσιο Μέξια

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

1000 Characters left


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Google Photo Scan: Ψηφιοποιήστε Παλιές Φωτογραφίες »

Online περιοδικό ποικίλης ύλης. Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας.

 

Photo Gallery